Publicitat
Societat · 1 d'Abril de 2014. 16:43h.

Antifrau convida Qatar i Brunei a unes jornades anticorrupció

La trobada també compta amb la presència de representants de Kazakhstan, Uganda i Namíbia

Antifrau convida Qatar i Brunei a unes jornades anticorrupció

Una imatge de l'acte d'inauguració de les jornades de l'OAC (Foto: Parlament)

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha organitzat per avui i demà la reunió del Comitè Executiu de l’Associació Internacional d’Autoritats Anticorrupció (IAACA), organisme del qual forma part com a membre de l'òrgan de govern des de 2013. La cimera internacional havia de suposar un aval per aquest organisme, sempre qüestionat, i havia de ser inaugurat solemnement per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Però aquesta, que ha estat recentment sotmesa a una intervenció quirúrgica, ja no ha pogut fer-ho i ha delegat en el vicepresident primer, Lluís Corominas. A més, en la llista de candidats hi ha països de dubtosa o relativa tradició democràtica com el fiscal del Qatar; el director de la fiscalia anticorrupció de Brunei o el cap de l'agència contra la corrupció del Kazakhstan.

La diputada Isabel Vallet, de la CUP, ha criticat la presència de països com Brunei, perquè no té “cap qualitat democràtica” i també ha lamentat que estigui present en aquestes jornades un país de “dubtosa qualitat democràtica com és el cas del Qatar”. “Entenem que xoca amb el que s’està posant ara sobre la taula com és la llei de la transparència i l’esforç dels poders públics per acabar amb la corrupció”, ha apuntat.

També assisteixen a les jornades l’Autoritat Central de la Prevenció de la Corrupció del Marroc, el director de la Fiscalia d’Uganda, el director de la Comissió Anticorrupció de Namíbia, o el cap de l’Oficina Anticorrupció d’Argentina, entre d'altres. En la cerimònia d'obertura ha participat el Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce.

En el discurs d’inauguració, Corominas ha animat els membres del comitè executiu de la IACCA a continuar compartint experiències davant una “corrupció que no té fronteres” i en un “món globalitzat en què compartir coneixement és bàsic”, ha afegit.

El vicepresident primer de la Cambra catalana els ha demanat que “paral·lelament facin un debat sobre com formem les persones en valors” perquè, ha dit, “això és tan important o més que la lluita contra la corrupció, i rebaixaria en el futur els casos reprovables”, ha apuntat.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 pep, manresa, 03/04/2014 - 16:19

i quan les faran, les I Jornades anticorrupCiÚ?.

#11 Llautó a la vista!, Girona, 02/04/2014 - 16:13

Ara sí que hem assolit un nivel d'allò més. Aquests paísos convidatrs son sens dubte de primera línea- Ja som a la crème de la crème de les potències mundials.

#10 Sardanista Penedit, Catetolandia, 02/04/2014 - 14:15

Podrien convidar també als fills del Jordi Pujol...

#9 pep, bcn, 01/04/2014 - 21:48

segur que els ha convidat el CNI per desprestigiar la generalitat, hahahhahahhahaha.
govern de pandereta!!!

#8 luis, barcelona, 01/04/2014 - 20:21

Manda Huevos.....