Societat · 12 de Desembre de 2012. 14:18h.

Antifrau destina 12.000 euros a fer una enquesta sobre la corrupció

El 46% dels catalans no saben de la seva existència quatre anys després de la seva creació

Antifrau destina 12.000 euros a fer una enquesta sobre la corrupció

Daniel Alfonso, al fons, durant la roda de premsa

El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, ha presentat avui una enquesta, sobre una mostra de 800 persones, sobre la percepció de la corrupció a Catalunya. L'enquesta, que ha tingut un cost de 12.000 euros, arriba a conclusions òbvies com que el 92,8% dels catalans considera la corrupció "un problema molt o bastant greu", que el 79,5% creu que "hi ha molta o bastant corrupció" o que el 60,8% afirma que "ha augmentat" en els darrers anys.

L'enquesta revela també que només el 53,3% dels catalans sap de l'existència de l'Oficina Antifrau -va ser creada el 2008- i que el 46,5% no n'ha sentit a parlar mai. La contractació d'aquest sondeig al CEO serveix també, de retruc, per justificar la pròpia existència d'aquest organisme oficial.

El setembre del 2010, dos mesos de les eleccions al Parlament, l'Oficina Antifrau ja va encarregar una altra enquesta per posar de rellevància l'opinió pública contra la corrupció a Catalunya, però de passada avalar la continuïtat d'un organisme en un moment en què alguns partits, com CiU, la qüestionava.

L'Oficina Antifrau va incloure llavors, en efecte, una pregunta que preguntava "Considera molt, bastant o poc positiva l'existència d'aquest organisme independent dedicat a la prevenció i investigació de la corrupció?". El 72,7% deia que "molt o bastant". Enguany, almenys, no han repetit la pregunta.

Antifrau té una plantilla de gairebé cinquanta persones, cinc amb categoria d'alts càrrecs, i un pressupost de quasi cinc milions d'euros. L'OAC investiga presumptes casos de corrupció que apareixen als diaris -l'any passat només va obrir dues investigacions d'ofici-, però quan ho té enllestit ho ha denunciar a la fiscalia.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat