Publicitat
Societat · 24 de Març de 2014. 18:50h.

Antifrau va gastar 12.000 euros en un sondeig sobre la corrupció

L'enquesta incloïa una pregunta sobre si “considera molt, bastant, poc o gens positiva l’existència d’aquest organisme”

Antifrau va gastar 12.000 euros en un sondeig sobre la corrupció

De Alfonso, en una imatge d'arxiu

L’Oficina Antifrau de Catalunya, dirigida per Daniel de Alfonso, va destinar 12.000 euros a una enquesta encarregada l’any 2012 al Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) sobre la percepció de la corrupció a Catalunya, segons un informe de la Sindicatura de Comptes.

Aquest document, en efecte, assegura que segons el conveni de col·laboració signat entre el CEO i l’OAC es destinarien més de 15.000 euros a l’elaboració de l’enquesta, malgrat que després va ser una quantitat menor. “Aquesta col·laboració comprèn l’encàrrec d’assessorament tècnic i la realització de les tasques de selecció, contractació, seguiment i control del treball de camp en l’elaboració de l’enquesta. La liquidació de despeses d’aquest con­veni suposà un import final de 12.526 euros”, s’explica.

El sondeig, fet sobre una mostra de 800 persones, sobre la percepció de la corrupció a Catalunya arribava a conclusions com que el 92,8% dels catalans considerava la corrupció "un problema molt o bastant greu", que el 79,5% veia que "hi ha molta o bastant corrupció" o que el 60,8% afirmava que "ha augmentat" en els darrers anys.

L'enquesta revelava també que només el 53,3% dels catalans coneixia l'existència de l'Oficina Antifrau -va ser creada el 2008- i que el 46,5% no n'havia sentit a parlar mai. La contractació d'aquest sondeig al CEO servia també per justificar la pròpia existència d'aquest organisme oficial.

Al setembre del 2010, dos mesos de les eleccions al Parlament, l'Oficina Antifrau ja va encarregar una altra enquesta per posar de rellevància l'opinió pública contra la corrupció a Catalunya, però de passada avalar la seva continuïtat en un moment en què alguns partits, com CiU, la qüestionava.

A l’enquesta del 2010, per exemple, es preguntava si “considera molt, bastant, poc o gens positiva l’existència d’aquest organisme independent dedicat a la prevenció i investigació de la corrupció?”. Un 37% va dir molt positiva, un 35% bastant, un 12% poc i un 4% gens. També es demanava si “considera que es destinen prou recursos a lluitar contra la corrupció?”. En aquest darrer cas, per cert, gairebé el 70% va respondre que no s'hi destinen prou recursos.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Roger, L'H, 25/03/2014 - 07:18

Vays faltos de ideas los de enoticies? Porque no reflotais algun tema k tenga mas chuicha?

#1 Ernesto, Vilassar, 25/03/2014 - 00:14

Una institución tan insignificante que no genera ni comentarios en e-noticies.
El mío tampoco.