Publicitat
Societat · 24 de Maig de 2014. 21:33h.

Antisemitisme a Europa

Entitats jueves vinculen l'atemptat de Brussel·les al creixement de "la xenofòbia"

Antisemitisme a Europa

Un dels tuits després de la victòria del Maccabi

La Federació de Comunitats Jueves d'Espanya ( FCJE ), que representa els jueus espanyols, lamenta en un comunicat "l'assassinat antisemita que ha tingut lloc aquest dissabte al Museu Jueu a Brussel·les i envia el seu condol a les famílies dels tres morts".

L'entitat considera que l'atemptat "demostra que l'antisemitisme està augmentant perillosament a Europa. La setmana passada la comunitat jueva va patir a Espanya una onada d'atacs a les xarxes socials després del partit de bàsquet Reial Madrid-Maccabi".

"I com veiem avui amb el terrible assassinat de Brussel·les, de les paraules als fets hi ha un tros molt petit", afegeixen

"Per tot això -continua, urgim a les autoritats del nostre país ia les europees que passin a l'acció amb tota celeritat per legislar i penalitzar la incitació a l'odi racial i antisemita que deriva en actes criminals com el d'avui a Brussel·les".

"La inacció de certs governs davant la deslegitimació de l'Estat d'Israel també contribueix a donar patent de cors i impunitat als antisemites".

"Avui no parlem només de paraules, els fets apunten a Europa cap a la dolorosa resurrecció del monstre del racisme, la xenofòbia i l'antisemitisme que fa perillar la democràcia a tot el continent si no s'actua amb rapidesa i contundència".

L'atemptat ha estat en ple centre de Brusel·les

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#8 Casper, Bcn, 25/05/2014 - 20:32

No entiendo esto de opiniones negativas, pero porque nadie responde, porque ese miedo a debatir con datos en la mano. El tema de los diamantes es archiconocido. En Bélgica e Israel se comercia con los llamados diamantes de sangre. Pero silencio uuuuu no se puede decir nada.

#7 Casper, Bcn, 25/05/2014 - 12:29

Dicen los judíos que son tratantes de diamantes porque si se ha de huir es lo más fácil de llevar encima, si esta es su filosofía de vida que me expliquen su mala fama, ya que desde la Edad Media, los progromos en el Este, en la 1a y 2a guerra mundial y el odio a los banqueros judíos en USA, malo.

#7.1 Casper, Bcn, 25/05/2014 - 12:33

Existe una conspiración mundial judía en cuanto a la prensa, tráfico de diamantes, la banca...¿qué tienen en común con los Gitanos?. Un negro bantú, un indio chiripa gua, un tailandés, ...se asimilan socialmente ¿por qué gitanos y judíos son diferentes? Qué me lo expliquen.

#6 Pablito, Barcelona, 25/05/2014 - 11:55

Yo pediría a esta Federación judía que en lugar de lamentarse del creciente anti semitismo en Europa, analizaran las causas de como un continente democrático llega casi odiarlos.
A los judíos no les margina Europa, se marginan ellos de los demás con su arrogancia y prepotencia aunque no lo admitan.

#6.1 mike, LLEIDA, 25/05/2014 - 12:53

Europa no les margina... su economía es mucho más innovadora que la española, y quienes les odian gratuitamente de forma visceral sin gente sin cultura ni educación que quieren culpar a los judíos de los males del mundo... Venga ya...

#6.2 oriol, barcelona, 25/05/2014 - 14:22

Yo demanaria als racistes tòxics que tanquin la boca , atès que no tenen res a aportar.

#6.3 Joan, Barcelona, 25/05/2014 - 17:30

Pablito els espanyols sou mig gitanos, esteu a anys llum dels jueus cultural i intel.lectualment.. Només cal comparar els premis Nobel jueus amb els premis Nobel hispans.. Simplement sou uns racistes desde fa segles, de la insquisició fins a la dictadura genocida de Franco, sempre contra el diferent

#6.4 Casper, Bcn, 25/05/2014 - 20:30

Joan los judíos has sido tocados por el dedo índice de Dios, pero vosotros los carolingios por el dedo apestoso de la Bruja Lola, y así os va.

#5 Núria, Vallès Occidental, 25/05/2014 - 09:43

A banda dels neonazis de sempre, els principals instigadors de l'odi antisemita actual són alguns dels "nous europeus" d'origen islàmic, adoctrinats en l'odi als jueus des del bressol. I, per cert, el silenci dels partits d'esquerra és EIXORDADOR!

#5.1 mike, LLEIDA, 25/05/2014 - 12:54

Respons al racisme amb mes racisme... Mirat al mirall nano, el que veuràs és lleig

#5.2 Núria, Vallès Occidental, 25/05/2014 - 15:56

1) L'Islam no és una raça, és una ideologia. 2) Informa't una mica abans de replicar amb, ehem, "arguments" de tant de pes.

#4 Quo vadis?, Bcn, 25/05/2014 - 00:18

La discriminació per raó de procedència, ètnia o grup social és intolerable. Vergonya haver de sentir encara aquestes coses a l'Europa del segle XXI. Vergonya.