Publicitat
Societat · 4 de Maig de 2021. 22:06h.

Anul·lada la sanció al mosso de "la república no existeix, idiota"

Un jutge tomba la suspensió de sou i feina que li va imposar la Generalitat

Anul·lada la sanció al mosso de  "la república no existeix, idiota"

Un jutjat de Barcelona ha anul·lat la sanció que la direcció de la Direcció General de la Policia de la Generalitat havia imposat al mosso d'esquadra que li va etzibar a un agent rural, durant una manifestació el 2018, que "la República no existeix, idiota!".

El titular del jutjat contenciós administratiu número 6 de Barcelona estima el recurs de l'agent antiavalots dels Mossos d'Esquadra i anul·la la sanció per una falta lleu, que implica una suspensió de sou i feina de fins a quinze dies.El jutge conclou que el mosso va proferir aquesta frase en un context de "gran tensió" i subratlla a més que el terme "idiota" s'utilitza habitualment de forma col·loquial "sense cap intenció ofensiva", de manera que no aprecia voluntat de "menysprear, insultar o ofendre".

"L'expressió va ser proferida per l'agent després d'una tensa conversa en una situació en què se li estava recriminant la seva actuació policial i sent que tenia coneixement dels greus disturbis que s'estaven produint en aquella zona en aquell moment. No es va produir de manera aïllada o sense un context previ", subratlla.

Durant la manifestació, l'agent rural va al·legar que estaven "construint la República", davant del que el mosso li va respondre: "Doncs defensa’m a mi i no a aquests fills de puta". L'agent rural va replicar: "Jo defenso la república", davant del que el mosso va sentenciar: "Quina república ni quins collons... la república no existeix, idiota".

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#27 Bleizi Ruz, Vannes, 05/05/2021 - 17:49

La sanció va consistir en una amonestació per escrit, no en suspensió de sou i feina, malgrat tot Octavi va fer bé en recòrrer aquest atropellament per part d'una administració absolutament polititzada.

#26 Flanagan, Tabarnia City, 05/05/2021 - 11:52

Lógico, como te van a empurar por decirle una verdad a un tío...si los de interior han tenido al mosso sin empleo y sueldo estos meses que se los paguen ya.

#25 Joanet, Bcn, 05/05/2021 - 10:38

Aquesta sentència és la que toca quan en un territori la justícia, la policia, l'exèrcit i les clavagueres estan al servei de la mateixa idea supemacista.

#25.1 Purria lazi, Mollerussa, 05/05/2021 - 10:57

Vaya Juanillo, después de lo del nuevo jefe de la Guardia Civil y esto, ahora tienes que cambiar tu monserga ridícula de que el ejército, la policía, etc... no parlan la supuesta lengua del país..
¡¡Jajajajajaj!!

#24 Neferu, Barcelona, 05/05/2021 - 10:15

Gracias al juez por hacer que prevalezca la verdad sobre las dictaduras: la verdad es que la república catalana NO existe y la dictadura de la Generalitat Sí. ¡gracias, Sr, juez!!

#23 Joan, Terrassa, 05/05/2021 - 10:07

Ahora que empuren a los que le empuraron.