Publicitat
Societat · 19 d'Octubre de 2019. 12:30h.

"Apreteu, apreteu"

Els CDR han tallat la frontera amb França durant més d'un dia

"Apreteu, apreteu"

CDR tallen l'AP-7 (Foto: Twitter @CataloniaHelp2)

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han tallat durant més d'un dia l'AP-7 en sentit sud a la Jonquera -a la frontera entre Catalunya i França-. Els CDR van barrar el pas a primera hora del matí de divendres i han bloquejat la via durant tota la jornada de vaga i tota la nit. Aquest matí, Operaris d'Abertis, custodiats pels Mossos d'Esquedra, han començat a netejar la via per reobrir-la al trànsit.

Les retencions s'estenen uns 15 quilòmetres i arriben fins al Voló. El tall se situa en dos punts de l'autopista, als quilòmetres 0 i 3, aquest últim a un quilòmetre del peatge de la duana, el primer que hi ha a la banda sud de la frontera.

S'hi mantenen un centenar de persones des de fa més de 24 hores, però el CDR està fent crides a sumar-se a aquesta convocatòria. Per mantenir el tall s'estan fent crides per reforçar i donar suport tant al costat sud com a la Catalunya Nord.Els Mossos han advertit als manifestants que, si no marxaven, els desallotjaria la policia. A primera hora del matí ha arribat una dotació Arro que custodia els operaris de l'autopista i impedeix als concentrats acostar-s'hi. Els operaris de l'autopista han hagut de retirar les tanques que barraven la via, així com branques i altres objectes que han servit per fer les barricades.

A més s'han hagut d'arrencar del terra ferros que els manifestants han clavat per dificultar l'apertura de l'autopista a la circulació. A més s'ha netejat la carretera de brosa, com aigua, menjar, llaunes que els manifestants han fer servir per passar la nit.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Fins al collons..., Soto del Real, 19/10/2019 - 16:02

No pensa fer res el Govern de l'Estat?

#15.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 19/10/2019 - 16:23

Claro, esperar a ver si le hacen falta los votos indepes para gobernar.

#14 Josep, Manresa, 19/10/2019 - 15:40

La,principal via de comunicació amb europa. 100 tios. No es pot evitar.A qui voleu enganyar??

#13 Perico, Matadepera, 19/10/2019 - 14:48

Bueno, antes de ir a ponerse ciego de cubatas a 200 pavos (en algún garito lejos del peligro), hasta ahí se llegó ese dulce animalejo de compañía que atiende por Jair Dominguez, tiempo justo de hacerse la foto y tuitear para convocar al populacho al desorden. Perdón, voy a vomitar.

#12 Un musclu, Bcn, 19/10/2019 - 13:57

1714 catalans contre catalans
Setmana tragica catalans contra catalans
Guerra civil catalans contra catalanas
2019 mas de lo mismo
Un poble que no coneix la historia esta condenat a repetirla I alguns que organitzen aixo no han pasat de la ESO

#11 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro…, 19/10/2019 - 13:46

Rius... ¿no has publicado mi post porque he llamado cobarde a Sánchez...? ¿o por decir que es un bragazas...? que cuatro descerebrados le cierran la frontera y él esta tocando la lira con Marlaska en el Válgame Dios...