Publicitat
Societat · 13 de Desembre de 2012. 12:02h.

"Aquests lladres ens roben les pensions"

Un centenar de 'Iaioflautes' ocupen la seu de la Seguretat Social a Barcelona

"Aquests lladres ens roben les pensions"

Imatge de la protesta

Al voltant d'un centenar de 'Iaioflautes' han ocupat la seu del  de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) a Barcelona. L'objectiu era protestar atès que "el govern del PP no aplicarà la diferència entre l'IPC del mes de novembre (2,9%) amb l'1% que ja va anticipar a tots els jubilats i pensionistes d'Espanya".

Aquests jubilats han cridat consignes com ara "aquests lladres ens roben les nostres pensions", "volem les nostres pensions" o "CiU i PP, la mateixa merda és". També han tallat el carrer de Sant Antoni Maria Claret a l'alçada del Passeig Sant Joan, on s'ubica la seu.

L'ocupació, però, ha estat pacífica. Els jubilats han pujat al primer pis de l'edifici, però han tornat a baixar quan els ho ha dit "un amigo". També hi ha hagut un moment pel debat lingüístic, quan una de les persones que protestaven s'ha queixat de que les consignes eren en castellà. El responsable de la megafonia ha acceptat passar al català sense problemes. Igualment s'ha deixat veure alguna bandera republicana.

Els pensionistes denuncien que "aquesta nova retallada se suma a les ja disminuïdes pensions a causa dels increments de l'IVA, gas, telèfon, electricitat, etc. Avui els pensionistes també són objectiu de les retallades dels governants, tant les del PP com les de CiU".
 
En aquest sentit han deixat clar que després d'anys de treball i de lluita, no permetran que se'ls retallin drets ni que se'ls redueixi el ja devaluat estat del benestar.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 pepe, andorra, 13/12/2012 - 12:56

es un error,los responsables únicos de este destrozo q hay son todos y cada uno de los políticos q se lo llevan crudo. Y en eso no son muy distintos los políticos de Madrid de Cataluña, de Andalucía, de Navarra...etc. Donde hay q ir es a las casas de los políticos. Ellos son los culpables.

#1.1 Lluís Urpí, Barcelona, 13/12/2012 - 16:09

A casa dels polítics i banquers també. Encara que no està de més anar a la seu de la SS. Una cosa no treu l'altre.