Publicitat
Societat · 23 d'Abril de 2021. 16:18h.

Ara les despeses del Diplocat

El Tribunal de Comptes cita Puigdemont, Mas, Junqueras i 33 alts càrrecs per les despeses del procés a l'estranger

Ara les despeses del Diplocat

Els expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Artur Mas, l'ex vicepresident català Oriol Junqueras i altres 33 alts càrrecs de l'Administració catalana hauran de comparèixer en la seu del Tribunal de Comptes el pròxim 29 de juny per a fer front a les despeses del Diplocat per a promocionar el procés sobiranista a l'estranger.

El Tribunal de Comptes també ha emplaçat a comparèixer als exconsellers Francesc Homs, Neus Munté i Jordi Turull (Presidència); Andreu Mas Colell (Economia) i Raül Romeva (Acció Exterior). Així mateix, estan citats per a respondre comptablement d'aquests desemborsaments altres antics alts càrrecs de la Generalitat: els ex secretaris generals Roger Albinyana, Amadeu Altafaj, Luis Bertrán, Albert Carreras, David Mascort, Joaquim Nin, Jordi Vilajoana, Aleix Villatoro i Pau Villoria, així com a les interventores generals de la Generalitat María Vidal i Rosa Vidal; als interventors delegats Jordi Serra, Javier Acín, Virginia Astigarraga i Francesc Cubel; al secretari general de Diplocat Alberto Royo i als dotze delegats de la Generalitat a Alemanya, el Regne Unit, França, Ginebra, Polònia, els EUA, Itàlia, Dinamarca, Portugal, Croàcia, Àustria i davant la Unió Europea.

L'audiència als responsables ha estat fixada el 29 de juny d'enguany i han estat citats també "els representants legals de la Generalitat de Catalunya, del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), de les societats "Advocats Catalans per la Constitució" i "Societat Civil Catalana, Associació Cívica i Cultural", a l'Advocacia de l'Estat davant el Tribunal de Comptes i al Ministeri Fiscal per a la pràctica de la Liquidació Provisional".

Aquesta liquidació, que deslliga l'embargament preventiu dels responsables si no dipositen els diners fins que es tanqui el cas, és complementària a la realitzada al gener de 2020 pel referèndum de l'1 d'octubre del 2017. Llavors, es va obligar a Puigdemont i al seu govern a dipositar 4,1 milions.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#14 bejota, bcn, 24/04/2021 - 16:05

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.
Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

#13 Alberto Martínez, Llavaneras, Tabarnia, España, 24/04/2021 - 11:09

Piensan que el DINERO PÚBLICO es suyo.
El que ROBA lo público debe ir a prisión.

#12 Senen, Tarragona, 24/04/2021 - 02:50

Geladet de postres

#11 Tom, Barcelona, 23/04/2021 - 23:16

Eso y que que aceleran el ritmo de vacunación, sin duda las mejores noticias de la semana!!!!

#10 Figueras, Figueras, 23/04/2021 - 22:53

Menudo entramado mafioso, descendencia de Pujol.