Publicitat

La Fiscalia investiga un presumpte blanqueig de diners de 3.000 milions

Ara, l’Oleguer

Pujol, amb Marta Ferrusola, votant durant unes eleccions el 2009

La Fiscalia Anticorrupció investiga el fill petit de Jordi Pujol, Oleguer Pujol Ferrusola, per un presumpte blanqueig de diners en operacions immobiliàries per un valor d'uns 3.000 milions d'euros. La UDEF, la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la policia, creu que el fill de l'expresident paga crèdits amb diners de paradisos fiscals, segons publica aquest dimarts el diari "El Mundo".

Segons la informació del rotatiu, aquests diners servirien per pagar la compra per part d'Oleguer Pujol de diversos immobles, entre els quals tres seus històriques de Prisa per 300 milions i 1.152 sucursals del Santander per 2.084 milions, entre d'altres inversions que inclouen 105 oficines de Bankia i altres adquisicions a les Canàries, Melilla i Portugal.

Oleguer hauria invertit prop de 3.000 milions d'euros en operacions immobiliàries a Espanya a través de les companyies holding que controla: Mare Nostrum, Drago Capital, Drago Real Estate Partners, Samos i Longshore. Un entramat que va de nord a sud i d'est a oest. Comença a Espanya, segueix en les Antilles Holandeses, fa després parada a Jersey i Guernsey, per acabar en un altre tentacle, Luxemburg.

El sindicat Manos Limpias ja ha presentat una querella contra Jordi Pujol i una part de la seva família per les últimes revelacions de l'expresident, però la família Pujol té altres fronts judicials oberts. Un que ja és sabut és el que investiga el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz sobre un presumpte delicte de blanqueig de capitals del fill gran de Pujol, Jordi Pujol Ferrusola.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#44 D. Pelayo, Barcelona, 29/07/2014 - 19:40

Coño! otro, ahora Oleguer, no si al final tendrán suerte y como todos están "pringaos" podrán celebrar la navidad todos juntos en "chirona" y cantando villancicos.

Y AL BUENO DE SAN JOSE..... LE HAN ROBADO LOS CALZOOOOONES

#43 jordi, barcelona, 29/07/2014 - 18:37

ESpanya en roba i els pujol els ajuden força

#42 Juan Por Supuesto, Barcelona, 29/07/2014 - 18:18

Que dejo de pagar la transmision patrimonial es " el chocolate..." lo que hizo fue ocultar el dinero extraido con la mordida permanente. Esa mordida que denuncio Maragall, y le costo la reprimenda de Mas. Vease video. Y la familia Mas asesora y protectora de los . Y Mas tambien ocultaba, etc

#42.1 Terraxa, Terrassa, 30/07/2014 - 08:53

No no és cap xocolata.
Tu mira de no pagar els impostos d'una transmissió patrimonial i veuràs com de ràpidament reps la carteta certificada.
En canvi, aquests paios han fet i desfet durant anys i anys, i la Agencia Tributaria no veia RES.
I ara, de sobte, ara se n'adonen!!
Quines coses, oi?

#41 Pléyade, Barcelona, 29/07/2014 - 18:06

"Pujol ens roba"

#40 charlie gordon, País de la Piruleta (blanquejada), 29/07/2014 - 17:38

"Ara, l'Oleguer" no. Em sembla que aquest és, justament, el quid de la qüestió.

Em ve a la memòria aquell acudit d'en Gila en que la policia va dient "alguien ha matado a alguien" per aconseguir que el sospitós es posi nerviós i s'acabi delatant ell mateix.