Publicitat
Societat · 5 d'Octubre de 2020. 20:52h.

Arran no es manifesta davant la seu de la CUP

L'organització juvenil criticava l'Església per amagar agressions sexuals

Arran no es manifesta davant la seu de la CUP

L'organització juvenil de l'esquerra independentista, Arran, no ha dut a terme cap acció o concentració davant la seu de la CUP per denunciar el presumpte cas d'assetjament sexual per part de l'exportaveu de la formació anticapitalista Quim Arrufat en el si del partit. L'organització, en canvi, sí que ha realitzat diverses protestes contra l'Església pels casos d'assetjament o per denunciar el "masclisme" i "patriarcat" de la institució eclesiàstica.

Les joventuts de la CUP, malgrat tenir el feminisme i la lluita contra el patriarcat com una de les principals motivacions ideològiques, ha guardat silenci en el cas de Quim Arrufat, que va marxar de la CUP amb una denúncia interna per agressió sexual, segons va publicar aquest diumenge el diari Ara.

Arran, tot i no haver organitzat cap performance per denunciar el cas d'assetjaments a la CUP, no ha dubtat en denunciar els casos d'abusos sexuals o assetjaments en multitud d'ocasions. L'organització juvenil, coincidint amb la jornada del 8-M d'enguany, va col·locar diverses pancartes en esglésies en una acció que pretenia assenyalar l'Església com a "institució patriarcal i masclista".

Les joventuts de la CUP, en aquella jornada, van difondre a través de les xarxes socials les imatges de les seves accions en contra de l'Església al Tibidabo, la Sagrada Família i esglésies de Gràcia, les Corts i Sants.

El mes de febrer de 2019, l'organització juvenil va penjar una pancarta als peus de la Mare de Déu de Montserrat per denunciar "l'allau de casos d'abusos sexuals a l'església catòlica". En aquella ocasió, membres de l'organització van penjar un cartell on s'hi podia llegir: "que us perdoni el vostre Déu. L'església és abús, masclisme i règim".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#10 Adrián, Barcelona, 06/10/2020 - 14:24

Arran, CUP, CDR, etc... tot mantequilla, rés de rés.

#9 Ojotuerto, Calafell.tab, 06/10/2020 - 10:02

Las leyes y la cárcel para Tabarnia. Ellos son "vitalicios" con b baja de vivales

#8 Neferu, Barcelona, 06/10/2020 - 09:19

La Iglesia catalana, esa iglesia que dirige el tal Omella, el que preside la revista "catalunya cristiana" y que como dice Dolça nadie sabe como se financia, pues ese cardenal en su revista dice cosas como que: "María, la "experta en decir SÍ", María también votó SÍ" ¿Propaganda pruseística subliminal? NO, propag. pura y dura. La Iglesi

#8.1 Menjamela Grandi, Anapurna, 06/10/2020 - 09:46

La expresión 'esglèsia catalana' es un engendro lazi y una contradicción in terminis. Católico significa universal, así que no puede haber iglesia católica catalana, ni riojana, ni murciana. Parece que bastantes nacionalistas han caido de la burra y ahora apuestan por extender el Islam, que es saltar de la sartén para caer en las brasas..

#7 Tabarnés puro, Barcino, 06/10/2020 - 07:53

M ARRAN OS.

#6 A., Barcelona, 06/10/2020 - 00:30

Quanta dignitat la CUP. Dempeus!!! Valors que no es venen ni es posen en joc. Per cert, la Interpol ja està buscant al Patriarcat? Perque aquest és el culpable de que no hagin denunciat. Quina mala persona aquest Patriarcat. Mereix anar a la presó.