El vent i la pluja 'amenacen' el cap de setmana

El Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat que aquest cap de setmana les temperatures baixaran entre moderadament i acusada. La davallada de temperatures vindrà marcada pel vent i les pluges que podran caure en qualsevol lloc del país.

A partir de dissabte a migdia i al llarg de diumenge el vent del nord bufarà fort o molt fort al terç nord del país, sobretot als cims del Pirineu i del Prepirineu, i la tramuntana a l’Empordà. També serà fort amb cops molt forts al prelitoral central i al sector central del prelitoral, així com també el mestral a les terres de l’Ebre.

Pel que fa a les precipitacions, se n’esperen entre divendres i dissabte al vessant nord del Pirineu que seran entre febles i moderades però que poden acumular quantitats molt abundants (més de 50 mm). Cal destacar la baixada de la cota de neu, que divendres voltarà entre 2600 i 2400 metres i que al matí de dissabte baixarà molt ràpidament. A partir de dissabte al migdia la neu pot caure feblement a qualsevol cota del vessant nord del Pirineu.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat