Societat · 22 d'Octubre de 2012. 15:36h.

Arxivada la denúncia per frau fiscal contra els germans Carulla

El jutge diu que la investigació "no permet afirmar ni tan sols de forma indiciària" l'existència de delicte

Arxivada la denúncia per frau fiscal contra els germans Carulla

Jordi Carulla, a la Ciutat de la Justícia, en una foto d'arxiu

El Jutjat d'Instrucció 4 de Barcelona ha arxivat la causa oberta contra la família Carulla per suposats delictes contra l'Hisenda Pública a través d'algunes empreses del grup. Porres considera que el resultat de les proves practicades i de la declaració dels sis germans "no permet afirmar ni tan sols de forma indiciària" l'existència de delicte en les operacions investigades.

Segons el jutge, totes les operacions que estaven sota sospita es van fer d'acord amb la normativa vigent i sota el control de les autoritats fiscals corresponents, a més que, segons els tres pèrits del cas, "no hi ha cap impediment per a la realització d'operacions entre societats sotmeses a una mateixa direcció".

Sobre l'operació de venda d'accions de la societat Merimare -ubicada a Holanda- a Agrolimen per 61,5 milions d'euros, que estava sent investigada, el jutge considera que es tracta d'una "operació d'autocartera controlada per les autoritats fiscals holandeses" , tal com van concloure els pèrits.

La utilització posterior d'aquests diners per a l'ampliació de capital de la corporació s'entén, tal com va concloure el pèrit judicial, com una "recol·locació de fons que, per si mateixa, també constitueix un motiu econòmic sòlid perquè es tracta d'una reorganització del grup empresarial", recull la interlocutòria.

Per al jutge, l'absència d'empleats en les empreses holandeses del grup presents a la causa "no condueix necessàriament a inferir d'això que es tracta d'entitats pantalla", sinó que està justificat perquè subcontractaven una empresa per prestar el servei financer.

En definitiva, l'ampliació de capital d'Agrolimen realitzada amb dels 61,5 milions és "declarada oportunament a les autoritats estatals i autonòmiques", de manera que el jutge estima regulars les operacions desenvolupades en el si de les societats i sense lucre o benefici de les persones físiques imputades.

Respecte a una segona operació sota sospita, en què cada germà, a través d'unes entitats patrimonials i prèvia autorització dels consells d'administració i posterior declaració tributària, va vendre les 650 accions que posseïa d'Agrolimen a la Corporació Agrolimen, el jutjat considera que van ser declarades davant l'autoritat fiscal.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 Flasnagan, Barcelona, 23/10/2012 - 14:01

La llave de la caja no la tenemos, pero la de la justicia si, y desde hace mas de treinta años.

#5 Jordi, Teià, 23/10/2012 - 13:34

M'agradaria saber si tots aquests que critiquen a la família Carulla paguen (ni que sigui una quarta part) dels impostos que paguen els Carulla. I si han creat (ni que sigui una quarta part) els llocs de feina que han creat ells. Aquesta gent ha creat riquesa pel país. Preneu-ne exemple.

#4 ccc, bcn, 22/10/2012 - 20:17

imagino q si Cat és mai independent els germans Carulla deixaràn de fer servir empreses sense treballadors a HOlanda i declararàn tots el beneficis a la Hisenda Catalana, sigui Cat un paradís fiscal o no. Ah! deu ser això, volen fer de Cat un paradís fiscal

#3 vota pxc, bcn, 22/10/2012 - 19:20

CAtalunya com Espanya colaborant amb defraudadors, però això si pujar impostos per fotre la classe treballadora

#2 spanish, Madrdi, 22/10/2012 - 16:29

no home noo el problema es que aixo es Sicilia

#2.1 Terraxa, Terrassa, 23/10/2012 - 08:27

Segons el Tribunal Constitucional els funcionaris de Justícia són competència de l'Estat i el poder judicial i les competències exclusives del Govern a Justícia no es poden transferir a les CA.
Per tant, a protestar a Madrid, vejam si també foten mà amb les ITV.
Però depèn de MADRID