Publicitat
Societat · 13 de Febrer de 2018. 11:58h.

Arxiven denúncies per penjar cartells de l'1-O

Estaven acusats d'un delicte de desobediència

Arxiven denúncies per penjar cartells de l'1-O

Cartells del referèndum, en una foto d'arxiu

El Jutjat Instrucció número 3 de Cornellà del Llobregat ha arxivat les denúncies per desobediència contra diverses persones que enganxaven cartells de difusió del referèndum de l'1 d'octubre.

Francesc Xavier Areste, Maria Teresa Vidal i tres persones més van ser identificats i denunciats pels Mossos d'Esquadra seguint instruccions de la Fiscalia General mentre enganxaven cartells amb eslògans com "Hola Europa" i "Benvinguda República" la darrera setmana de setembre a Cornellà.

Els van confiscar el material i van ser cridats a declarar a la Policia Nacional i posteriorment citats pel jutjat d'instrucció número 3 de Cornellà i acusats d'un delicte de desobediència. L'associació de juristes Drets, que representat alguns dels acusats, ha rebut notificació de les primeres interlocutòries d'arxiu per desobediència.

El jutge Antonio Baños en la interlocutòria que els fets denunciats no són constitutius de delicte i arxiva les actuacions. El mateix atestat policial ja reconeixia que no havia estat possible determinar la procedència ni el finançament del material confiscat.

Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#1 Jesús, Murcia, 13/02/2018 - 14:52

Para que luego digan que los mossos fueron pasivos. Ahí estaban, denunciando a quienes pegaban carteles. Menos mal que en esta ocasión el juez ha tenido a bien dejar en ridículo a la Fiscalía española. Se están pasando con el terrorismo judicial que ha organizado el Estado con sus jueces afines.

#1.1 Los jueces afines...., Terrassa, 13/02/2018 - 15:24

... como este, que "ha tenido a bien dejar en ridículo a la Fiscalía española". Un poco absurdo, por contradictorio, el comentario. Crees en unos jueces, pero no en otros. A otro perro con la hipocresía.

#1.2 Jesús, Murcia, 14/02/2018 - 09:40

#1.1

De contradicción nada. Si digo q hay jueces afines es pq hay otros q no comraron su pasaje en el barco de Piolín. No todos los jueces son iguales. Ni toda la policia española ya que no todos irían a CAT motivados por el "a por ellos". Y no es q crea en unos jueces y no en otros, es q algunos jueces se están pasando e inventando tipos penale