Publicitat
Societat · 2 de Setembre de 2013. 09:44h.

Assalt romanès a Telefònica

Els Mossos han detingut més de 50 persones d'aquest nacionalitat en l'antiga seu de la companyia durant el mes d'agost

Assalt romanès a Telefònica

Imatge de l'edifici

Els Mossos d’Esquadra han detingut 26 persones, 25 d’elles de nacionalitat romanesa i una de nacionalitat hongaresa, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força i furt de coure en un antic edifici de l’Eixample.
 
Pels voltants de dos quarts de tres del migdia del passat dimecres 28 d’agost, un testimoni alertava els agents d’una possible temptativa de robatori. Un grup nombrós de persones havia accedit a l’interior d’aquest edifici ubicat a l’avinguda de Roma.
 
Diverses patrulles es van desplaçar fins al lloc i només arribar van veure un grup de gent que baixaven les escales de l’edifici carregats amb sacs a les espatlles. Quan aquestes persones van veure la presència policial van començar a córrer en diferents direccions per l’interior d’aquest edifici de grans dimensions.
 
Quan els mossos van iniciar la recerca dels fugitius van localitzar un nou grup de persones que estaven estirant cablejat, pelant-lo i guardant-lo en un carret de la compra. Durant tota la recerca per l’edifici, els agents van anar trobant gent amagada i amb bosses d’eines on hi portaven lots, guants i eines per tallar els cables i tubs de coure. Finalment els agents van detenir 11 persones.
 
Al dia següent, a les dues i quaranta de la matinada, els agents van tornar a ser alertats, aquest cop per un vigilant de seguretat, que algú hauria entrat en l’edifici per la zona que encara té activitat i no està en desús, ja que hauria saltat una alarma.
 
Els agents van accedir a l’edifici amb el vigilant i van comprovar que hi havia uns cables de coure tallats que estaven preparats per ser recollits, també van trobar eines que podrien haver usat els lladres per descollar els cables.
 
Arran d’aquests fets els vigilants de seguretat i els mossos van restar pendents per si algú tenia la intenció de recuperar el coure tallat. Va ser a les cinc de la matinada quan els vigilants van alertar els agents que un grup de persones intentava endur-se el coure.
 
Els mossos van poder detenir tres persones que es trobaven dins l’edifici i van continuar amb la recerca. Finalment a les 9 del matí fa finalitzar l’operatiu que es va saldar amb 12 persones més detingudes dins l’edifici i als voltats.
 
El cablejat que es volia sostreure en aquesta última intervenció connectava les bateries de reserva a l’alimentació de les línies telefòniques de tot el barri i rodalies. El fet de tallar el cable suposa un greu risc d’electrocució per les persones que el manipulen i en cas que s’hagués produït un tall del subministrament elèctric, el robatori hagués causat que les bateries d’emergència no funcionessin, deixant sense servei de 5000 a 7000 usuaris.
 
L’estat d’abandonament i degradació d’aquest edifici ubicat a l’avinguda de Roma i buit des del 2011, genera problemes d’inseguretat i provoca repetits intents de robatoris de coure. Això ha fet que durant els mesos de juliol i agost s’hagin detingut més de 50 persones per aquests fets.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 ramon, barcelona-c, 03/09/2013 - 00:28

I qunts han esta fitxats i expulsats cap a Romanía . Espanya es, Can Pixa .

#5 Núria, Reus, 02/09/2013 - 19:28

No entenc la notícia. Els mossos es passen els 10 dies al mes que treballen a les rotondes, fumant i parlant pel telefonillo. Aleshores com es possible que aquesta colla de ganduls hagin detingut ningú? El que haurien de fer es no deixar entrar delinqüents al nostre país. Per això serveixen?

#4 Vidal de Mataró, Capital del Maresme, 02/09/2013 - 15:43

Els mateixos de cada vegada, els agafen i els deixan anar i, apa! fins que ho aconsegueixin del tot. Delinquents reiteratius que no son engarjolats, aixó nomès passa aquí, a la resta d´Europa els haguèssin fotut fora, o en el cas de Italia o França, un autocar fins a la Jonquera i cap aquí

#3 Repatriació, BCN, 02/09/2013 - 13:34

Per a quan la repatriació ?.

#2 Aleix, Bcn, 02/09/2013 - 12:40

Ens l'haurien de donar als ciutadans tot aquest coure per anys de robatori perpetrat per telefònica i el seu monopoli atroç.

#2.1 Terraxa, Terrassa, 02/09/2013 - 14:21

I no oblidem la privatització: Ansar la va vendre per un terç del seu valor a antics companys de pupitre, que es van forrar amb les famoses stock options.
Una de les més grans estafes de la democràcia.