Publicitat
Societat · 2 de Juny de 2020. 17:25h.

Assaltat un supermercat a Salt durant la manifestació

Danys al mobiliari urbà, als jutjats i a vehicles

La manifestació antiracista convocada aquest dilluns a Salt (Girona) per protestar per la mort de George Floyd a mans de la policia als Estats Units va acabar amb l'assalt a un supermercat, on van robar productes per llançar-los a la policia.

Una trentena de manifestants van irrompre a l'establiment, ubicat a la zona de les Hortes de Santa Eugènia, on van provocar destrosses tirant per terra nombrosos productes i van sostreure'n d'altres per llançar-los a la policia.

Els manifestants també van provocar destrosses a mobiliari urbà, amb la crema d'alguns contenidors, van trencar vidres de vehicles que es trobaven aparcats a la zona i van tirar motos a terra. Els aldarulls també van propiciar el trencament de vidres a entitats bancàries i a l'Audiència de Girona.

6154-lafoto.jpg

Desenes de persones es van manifestar aquest dilluns a Salt (Girona) en contra del racisme en el marc del moviment Black Lives Matter ("les vides dels negres importen", en anglès) que està promovent les protestes antiracistes als Estats Units per la mort de l'afroamericà George Floyd a mans de la policia de Minneapolis el passat 25 de maig.

La marxa va transcórrer entre la plaça de la Llibertat i l'Ajuntament de la ciutat i es va aturar davant la comissaria que comparteixen a Salt els Mossos d'Esquadra i la Policia Local. Els manifestants van cridar consignes com "prou d'abusos policials" o "no puc respirar", que van ser les últimes paraules que va pronunciar Floyd.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#23 pepeluis, LLEIDA, 05/06/2020 - 07:07

DELINQÜENTS EN LLENGUA ESPANYOLA... COM SEMPRE!

#22 Rafael, Barcelona, 03/06/2020 - 10:33

Són els "nous catalans". Osti, on s'ha ficat Àngel Colom? Què se'n sap, d'ell? Desaparegut en combat? "És català tot aquell qui viu i treballa a Catalunya". I "qui roba supermercats a Catalunya també és català". Clar que sí!

#21 ALEX, Terrassa , 03/06/2020 - 10:19

Todo esto de antifascista o antirracista solo es un maquillaje, lo que verdaderamente son unos salvajes y delincuentes, aunque lo que más risa ne da es cuando les llaman els nous catalans jua jua tiene guasa la definición.

#20 carn d'olla, Barcelona, 03/06/2020 - 07:27

Mà dura contra tots aquests! O es talla de soca-rel o si s'estén...

#19 Daniel, Tokio, Texas, 03/06/2020 - 00:43

La cabara siempre tira al monte. Se dan un maquillaje de respetabilidad con eso de antifascismo y antiracismo pero no son más que vándalos. Qué culpa tiene la policía o el supermercado o los vecinos del pueblo de que en EE.UU. haya habido un posible exceso policial?