Publicitat
Societat · 8 de Març de 2015. 18:50h.

Assetjament sexual a Kabul

Una dona afganesa es passeja amb una armadura per denunciar-ho

Assetjament sexual a Kabul

Kubra Khademi, durant la performance

Kubra Khademi, una actriu afganesa de 26 anys, es va passejar pel barri de Kote Sangui, el més cèntric de Kabul, amb una vestimenta que, si bé li cobria el cos com les de les altres dones, no era gens discreta: una armadura medieval que li resguardava pits, ventre i natges. "Des de petita, gairebé cada dia pateixo assetjaments, tocaments i insults", ha declarat a France24.

La performance no va durar gaire. No havien passat ni 10 minuts va haver de ficar-se en un taxi que els seus amics li tenien preparat per sortir escapada. "Ja sabia que m'envoltaria una massa de gent hostil, Per això vaig pregar abans perquè no em matessin. Malauradament no em vaig equivocar. Un nen va començar a cridar que una dona anava recoberta de ferro per no deixar-se tocar i de seguida em van començar a insultar i a llençar-me pedres".

"Pessigar les dones pels carrers és una pràctica habitual en les societats patriarcals" denuncia Kubra, que desmenteix un dels mites dels costums islàmics. "Els homes diuen que si et tapes amb un vel, no et fan cas i pots anar tranquil·la, però és mentida. Les dones que porten burka pateixen els mateixos assetjaments".

Tot i que la situació de la dona a l'Afganistan ha millorat una mica des de la caiguda del règim talibà l'any 2001, el World Repport 2012 de Human Rights Watch estima que un 87% hi han sofert algun tipus de violència física. No sembla tampoc que hi hagi esperances per a la seva situació professional. La Tribune de Genève informava fa uns mesos que el govern afganès ha començat una massiva campanya per impedir la utilització de models femenins amb finalitats publicitàries.

Kubra Khademi, durant la performance

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 CUPero, Islam-Lenin-CIU, 09/03/2015 - 07:23

Aquesta noia sembla una feixista anti-islàmica, per què no acata les Lleis Islàmiques, Progressistes per naturalesa? Per què no se'n va a Tel Aviv a protestar?

#4.1 Neferu, Barcelona, 09/03/2015 - 09:49

Tu comentario es repulsivo, machista, extremista.......

#4.2 CUPero, Islam-Lenin-CIU, 09/03/2015 - 12:11

Islamisme és Progressisme, kamarada!

Per això sempre els hi donem suport, enfront als USA i ISRAEL, feixistes per naturalesa!

#2 moianes, Moià, 08/03/2015 - 19:56

Aquesta noia té els dies comptats

#1 Neferu, Barcelona, 08/03/2015 - 19:08

Ya es triste que las mujeres tengan que denunciar de esta forma el acoso sexual. Mi admiración y mi apoyo por su valentía, a ella y al grupo de ciclistas femenino también de Afganistán que día a día se juegan la vida reivindicando parcelas de igualdad. ¡¡un bravo muy fuerte, mujeres!!!!!