Societat · 12 de Desembre de 2021. 19:25h.

"Assetjar un nen és una bogeria"

Manuel Trallero, periodista: "S'està fracturant encara més si és possible la societat catalana"

"Assetjar un nen és una bogeria"

El periodista i escriptor Manuel Trallero ha valorat la problemàtica de la llengua a Catalunya, al canal de Youtube del director d'e-notícies, Xavier Rius. Trallero ha afirmat -en referència a les reaccions després que una família demanes classes en castellà pel seu fill a Canet- que "assetjar un nen és una bogeria" i creu que "s'està fracturant encara més si és possible la societat catalana".

Ha assegurat que "el primer responsable de l'estat del català és el Govern de Catalunya, que porta 40 anys d'autonomia". "No es pot mantenir que la immersió lingüística ha estat un èxit quan la immersió lingüística és un fracàs, no és pràctica" ha afegit.

L'escriptor ha afirmat que "la qüestió lingüística és una qüestió molt sensible", però ha recordat que "els fills dels nacionalistes que estan al Govern van a escoles concertades o privades". "Estic segur, i tant de bo m'equivoqui, però estic segur que d'aquí poc tindrem una manifestació multitudinària en favor del català", ha dit.

Trallero considera que cal protegir el català perquè "és una llengua minoritària". Però, ha manifestat que hi ha un dret ineludible de què els fills siguin educats en la llengua que els pares vulguin". "No hi ha un apartheid al castellà a Catalunya. El castellà és una llengua majoritària" tot i que creu que "hi ha una marginació del castellà en determinats àmbits; l'escola, TV3, Catalunya Ràdio...", ha explicat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Valeria, Bcn, 12/12/2021 - 22:39

A veure sr Trallero, qui assetja al nen?, dos o tres sonats amb dues piulades?. AIXÒ a qui representa? I la penya pica i deixa anar bilis com si els catalanoparlants fóssim la peste i no tots som indepes, llegeixo missatges que no aporten res, només entrar el cercles d'odi.....

#3 Marc de Vich, Vich, 12/12/2021 - 20:13

Lo del niño ya es la gota que colma el vaso. Pero cuantas les hemos dejado pasar, desde que el Pujol dijo El Gobierno central ha hecho una jugada indigna. En adelante de ética y moral hablaremos nosotros. No ellos. Hoy hemos hecho una cosa bien hecha, de la que hablará la historia. No lo dudéis, el de hoy es un acto histórico. Y asi nos va.

#2 AnnaMollet, Mollet, 12/12/2021 - 19:59

Es un atentado contra los Derechos Humanos. Ni todo el marketing del mundo en TV3, podrá borrar este vil ataque a un niño indefenso. Un delito de odio racista. EUROPA Y LA ONU OS OBSERVAN SEPARATISTAS.

Van de víctimas, y son los verdugos.

#1 Marcial Heredia, el circo de la tele, 12/12/2021 - 19:44

Los niños van a colegio a formarse, no a salvar lenguas. La "política de inmersión" es una pura hipocresía. Quienes tienen recursos económicos suficientes pueden encontrar colegios bilingües o trilingües, o los mandan al extranjero. Quienes no los tienen están obligados a estudiar en catalán como única lengua vehicular. Y que no lo critiquen