Publicitat
Societat · 12 de Desembre de 2018. 04:40h.

Atac gihadista al cor d'Europa

Tres morts al mercat de Nadal d'Estrasburg

Atac gihadista al cor d'Europa

Efectius policials a la zona d'Estrasburg on es va produir l'atemptat (foto: rtve.es)

Un suposat gihadista va matar durant la nit d'aquest dimarts a trets tres persones persones i en va ferir 12 a prop d'un mercat nadalenc a la ciutat francesa d'Estrasburg. Encara que inicialment el motiu de l'atac no va quedar clar, es va fer càrrec de la investigació la fiscalia antiterrorista, ja que l'autor dels fets, de 29 anys i nascut a Estrasburg, té una fitxa S policial, que identifica les persones radicalitzades per qüestions religioses islamistes que suposen un risc per a la seguretat de l'Estat.

L'atacant també té antecedents per delictes comuns, i durant el matí de dimarts la policia havia registrat el seu domicili en el curs d'una investigació per un atracament, encara que ell no estava a l'interior. Durant el registre es van trobar diverses granades de mà.

Sembla que l'autor dels fets va resultar ferit a conseqüència dels trets de la policia. A última hora de la matinada, no havia pogut ser detingut, encara que estava acorralat al centre de la ciutat. La zona d'operacions estava completament acordonada per la policia, que no permetia l'accés de vehicles ni de vianants.

El ministre de l'Interior, Christophe Castaner, va confirmar que l'atacant era conegut pels serveis de seguretat, i la prefectura local va assenyalar que havia estat identificat prèviament com a perillós. El Parlament Europeu, que es reuneix a Estrasburg aquesta setmana, va ser tancat, amb uns 50 diputats a l'interior.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat