Publicitat
Societat · 30 d'Abril de 2015. 18:00h.

Atacs de voltors a ramats

Unió de Pagesos denuncia que va en augment

Unió de Pagesos ha reclamat als responsables de Medi Natural del departament d’Agricultura que es posin en marxa mesures urgents i específiques per prevenir els atacs dels voltors a la ramaderia extensiva de muntanya, assenyalant que van en augment.

El sindicat s’ha reunit aquest dijous per tractar aquesta qüestió amb Antoni Trasobares, director general de Medi Natural; Francesc Cano, subdirector general de Biodiversitat, i Ricard Casanovas, cap de servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals.
 
Des d’Unió de Pagesos han apuntat que tot i que Medi Natural va anunciar el 2010 la implantació d’un programa d’actuació per a la prevenció dels danys dels voltors a la ramaderia de muntanya, aquest programa no s’ha dut a terme i, per contra, els atacs són cada vegada més nombrosos, han subratllat.
 
En aquest sentit ha demanat que posi en marxa mesures de suport per als ramaders, amb la vigilància de les zones de risc d’atacs per part del cos d’agents rurals, i que, si és necessari, es foragitin els voltors d’acord amb l’autorització del director general de Medi Natural vigent des del 2011.
 
També insisteix en que siguin els veterinaris els que facin una valoració professional dels danys dels voltors a la ramaderia, ja que tenen la capacitat adequada per dur a terme aquesta tasca i per garantir en cada cas la compensació dels danys efectivament produïts.
 
D’altra banda, Unió de Pagesos ha instat als responsables de Medi Natural que no es deneguin de forma sistemàtica les sol·licituds de compensació de danys, ja que aquest fet comporta que molts atacs no siguin denunciats perquè els ramaders ja no confien en ser indemnitzats per l’Administració.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat