Societat · 29 de Novembre de 2016. 11:01h.

Auguren que Catalunya dominarà Occident “els propers 1.700 anys”

El nét del matemàtic Alexandre Deulofeu afirma en una xerrada de l’ANC que “el pensament que ha engegat Europa és el català”

Auguren que Catalunya dominarà Occident “els propers 1.700 anys”

Juli Gutiérrez Deulofeu

Juli Gutiérrez Deulofeu, nét del matemàtic de la història Alexandre Deulofeu, va assegurar el passat 18 de novembre, en una xerrada a Valls organitzada per l’ANC i Valls-Alt Camp per la Independència, que Catalunya dominarà el món occidental “els propers 1.700 anys”.

Gutiérrez va considerar, d’inici, que els diferents governs de l’Estat “han decidit aniquilar” Catalunya “o maltractar-la tant com poden”. “Puc afirmar que la independència és el que toca, és absurd que al Parlament català els independentistes no es posin d’acord”, va afegir, a més d’augurar que “la península s’ha de disgregar en mil pobles”. Segons “la matemàtica de la història” això passarà “el 2029”, va dir, a més de qüestionar l’existència del “molt decrèpit imperi espanyol”.

Tot seguit, va afirmar que “estudiar Plató o Aristòtil és una bestialitat, és un gran error”. “Nosaltres, els catalans, a partir del 800 vam començar a explicar una manera d’entendre el món. Catalunya s’inventa el romànic, s’inventa la primera filosofia i s’inventa els grans pensadors”, va assegurar.

També va assenyalar que “Jordi Bilbeny,amb molt bon ull, sempre ens ha dit que gran part de la dita cultura espanyola és una cultura catalana. I tots són catalans, des de Santa Teresa de Jesús fins a Colom. Potser no tots són catalans, però sí que son fills de la cultura catalana”. En aquest sentit, es va felicitar perquè “els dirigents alemanys, la Merkel del moment, d’aquí 70 anys, voldran saber qui són i d’on venen” els catalans.

“Els emperadors alemanys ja no voldran mirar a Grècia, seria absurd. Entendran que aquesta Europa actualment maltractada, va néixer l’any 800 quan des de casa nostra la vam il·luminar amb un estol increïble de petites esglésies, de grans pensadors… fins i tot el primer premi Nòbel de la Pau era l’Abat Oliba. És el primer que s’inventa una treva de pau a Europa”, va destacar.

“Els alemanys s’adonaran que Europa és catalana, que el pensament que ha engegat Europa és el català. Durant els pròxims 1.700 anys, que no són pocs, tot el món occidental pensarà i viurà d’acord amb la manera catalana”, va afirmar, a més de sentenciar que “Catalunya agafarà un protagonisme espectacular”.

“Li diria al president Puigdemont i a l’ANC que s’oblidin del tema econòmic, que és una qüestió molt primària. Què més ens dóna si tindrem pensions o no tindrem pensions? Tant se’ns en fot! L’argument important que ha d’obrir els ulls al món és que Catalunya és la mare de la cultura europea i que el seu paper durant els propers 1700 anys serà el mateix que han tingut els grecs en els últims 2.000”, va argumentar.

“Per tant, aparquem el senyor Plató. A partir d’ara a les universitats catalanes que s’expliqui Llull i aquells que van permetre que Europa es conformés com un gran territori i més gran territori que serà. Deixem-ho aquí, amb aquest missatge positiu pel nostre país i Visca Catalunya!”, va concloure, entre aplaudiments.

Publicitat
Publicitat

132 Comentaris

Publicitat
#96 Fra, Barcelona, 18/08/2018 - 16:29

Esto es peor ke el SIDA

#95 Pedro, Lérida , 29/07/2018 - 23:33

La charlotada, va adquiriendo tintes desorbitados. ¡Esto es mucho mejor que el bombero torero, hombre!

#93 Alberto, São Paulo, 26/10/2017 - 16:43

EL problema no es de ese Sr. Lo ueden internar y listo!! Pero como algún medio de comunicación es capaz de publicar eso sin sonrojarse !!!!

#92 vicente, Barcelona, 25/10/2017 - 23:48

Ay!!! Pobrecico.

#91 Demostenes, Ítaca, 22/10/2017 - 18:37

¿Todavía alguien necesita más ejemplos de lo que es ANC u Omnium Cultural?

Tienen más peligro que una caja de bombas. Por mucho que se empeñen en mostrar pacifismo, propagan un supranacionalismo peligrosiísimo para cualquiera que conozca mínimamente la historia.