Publicitat
Societat · 28 de Juny de 2012. 18:51h.

Avís de superació del llindar d'ozó a la Plana de Vic

Es recomana a gent gran, infants i gent amb malalties respiratòries que evitin fer esforços físics a l'aire lliure

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès un avís per superació del llindar d'ozó troposfèric, a la zona de la Plana de Vic. En aquests moments els nivells d'ozó estan disminuint.
 
L'avís s'emet en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, de que s'ha superat el llindar d’ozó troposfèric, a les 15.00 hores, per sobre dels 187 micrograms per metre cúbic al punt de mesurament de Vic, i per sobre dels 183 micrograms per metre cúbic al punt de mesurament de Manlleu.
 
En les àrees on se supera el llindar, és possible que part de la població sensible (malalts de cor i de pulmó, persones amb altres malalties, infants i gent gran) presenti símptomes de malestar, afectacions respiratòries i/o irritacions oculars i de gola. Amb tot, no es tracta d’una situació de risc elevat, sobre tot per a la ciutadania en general.
 
En cas de superació del llindar d'informació, es recomana com a prevenció, que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i la 18h. En cas de superació del llindar d'alerta aquesta recomanació s'estén a tota la població.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat