Publicitat
Societat · 14 de Maig de 2022. 12:08h.

Avortar amb 16 anys sense permís dels pares, però no beure alcohol

Projecte estrella d'Irene Montero

Avortar amb 16 anys sense permís dels pares, però no beure alcohol

L'esborrany de la nova llei de l'avortament garantirà la interrupció voluntària de l'embaràs a la sanitat pública i acaba amb l'exigència del consentiment patern per a les noies de 16 i 17 anys, entre altres mesures.

Per tant, a l'espera que el text arribi al Consell de Ministres el pròxim dimarts, les menors a partir dels 16 anys ja no necessitaran consentiment per part dels pares per avortar, malgrat que les menors encara no podran beure alcohol o votar, drets que es permeten legalment a partir de la majoria d'edat.

Una altra de les novetats és que el Ministeri d'Igualtat ha arribat a un acord amb el Ministeri d'Inclusió i Seguretat Social per incloure la baixa per menstruacions doloroses a la llei, que seran assumides des del primer dia per la Seguretat Social i duraran el que necessiti cada dona.

Amb aquesta mesura la ministra d'Igualtat, Irene Montero, considera que "avancem perquè ja no sigui normal anar a la feina amb dolor i per acabar amb l'estigma, la vergonya i el silenci al voltant de la regla. Avancem en drets", segons ha manifestat al seu compte de Twitter.

Aquestes baixes no seran assumides per les empreses sinó que des del primer dia ho farà la Seguretat Social. A més, no s'exigirà un mínim cotitzat com en altres incapacitats temporals comuns i la baixa no comprendrà un nombre de dies concrets.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#25 Alien, Saturn, 17/05/2022 - 22:45

Els projectes d'aquest Ministeri poligonero no tenen ni cap ni peus i el seu concepte de les dones és trist i lamentable, fan pena, es deuen moure en entorns nefastos. Avortar i enfrontar-se als pares que et mantenen sí però beure alcohol no? Cap lògica després d'haver anat a manifestacions amb el lema "sola y borracha quiero llegar a casa".

#24 Alien, Saturn, 17/05/2022 - 22:33

Jo crec que la seva idea de les dones és tan pobre i la seva experiència personal tan penosa que no és capaç d'entendre que les dones amb un mínim d'autoestima no acceptarem nai que se'ns vulgui "incapacitar" en cap etapa de la vida ni que se'ns definixi per vulgaritats biològiques com qui parla de membres del regne animal.

#23 Alien, Saturn, 17/05/2022 - 22:30

No hi ha cap dona al món mundial que no hagi tingut sovint regles doloroses. Però només Irene Montero i la seva penya són capaços de reduir les dones al concepte d'incapacitació. Seria risible si no fós ofensiu i un insult a totes les dones que hem treballat dur tota la vida. Li desitjo sort quan afronti la menopàusia, igual proposarà un burk

#22 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 17/05/2022 - 16:02

Que una noia de 16 anys es quedi embarassada es una aberració, que vulgui abortar un altre i avortar sense permís del seu tutor legal ja es el summum. la societat es cada vegada mes perversa.

#21 joan, manresa, 16/05/2022 - 16:16

tinu.)u pateix....,tot sa sortit de mare..,clar que com diu el company Enric...,una llei la posen uns i altres la poden treure...,pro anem cap a un País de malas praxis.,un Paiz de populismes de carrer, de comunistes frustrats i d'anarquismes fora de temps., i tot plegat afavorint al posible vot que mai hauria de tornar..,masses ments pensants!!