Publicitat
Societat · 8 de Gener de 2022. 20:38h.

Ayuso dóna exemple

Madrid posa en marxa oficines anti okupació

Ayuso dóna exemple

La Comunitat de Madrid preveu obrir una oficina anti okupació en els pròxims mesos, segons contemplen els pressupostos de 2022. En els nou primers mesos del 2021, els casos van créixer a la regió gairebé un 25% respecte al mateix període de l'any anterior, amb més de 1.200 okupacions, segons les últimes dades ofertes per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que ha recollit Okdiario.

L'oficina Madrid 112 anti okupació pretén "unificar i coordinar totes les accions dirigides a combatre l'okupació d'habitatges a la nostra regió", segons ha explicat a Twitter el conseller de Presidència, Justícia i Interior a la comunitat, Enrique López.

Aquesta es tracta d'una de les promeses de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant l'inici de la legislatura. De fet, el passat mes de setembre, la Comunitat de Madrid va anunciar la creació del telèfon regional '112 Okupació'.

"Tindrà un equip d'experts en seguretat i habitatge que assessoraran la víctima que truqui i coordinarà de forma immediata en estar ubicada al Centre 112 una resposta policial, de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals", va detallar Enrique López en el seu moment.

Una de les mesures que preveu el govern d'Ayuso per lluitar contra l'okupació és "adjudicar per emergència social habitatge de titularitat pública a les famílies a qui els hagi estat ocupat de forma il·legal l'habitatge habitual", detalla la memòria de pressupostos. "Aquesta adjudicació és temporal fins a la restitució de la possessió de la mateixa", afegeix el text.

Ja a finals d'abril, la Junta de Govern de l'Ajuntament de Madrid va anunciar la creació d'un organisme similar per combatre aquests delictes, que funciona via telefònica i a través d'internet a la pàgina web de l'Ajuntament.

La finalitat és "donar resposta a les preguntes freqüents sobre el fenomen de l'ocupació il·legal, relatives tant a conceptes bàsics com el d'habitatge, aplanament de morada o usurpació d'immobles, els processos judicials que es poden instar abans aquests supòsits, els requisits bàsics de representació per instar els processos, etcètera", segons informa el portal web de l'Ajuntament de Madrid.

Les iniciatives preses tant per la Comunitat com per l'Ajuntament de Madrid, totes dues en mans del PP, contrasten amb la manca d'iniciativa a Catalunya. La comunitat autònoma catalana ja s'ha convertit en la comunitat líder en ocupacions.

La taxa de denúncies va assolir les 8,71 per cada 10.000 habitants a Catalunya el darrer any complet, 2019, segons les dades recopilades al Sistema Estadístic de Criminalitat del Ministeri de l'Interior, que recull El Economista.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Josep, Barcelona, 09/01/2022 - 15:11

En Josep pages te total la rao

#11 Resistencia , Flors i violes , 09/01/2022 - 14:05

Madrid siempre detrás. Colau da subvenciones , organiza cursos y conferencias, con lemas tan atractivos como "¿estás okupando¿ven y participa", la CUP edita manuales para okupar con mayor eficacia (desde como romper cerraduras hasta servicios legales, gratuitos, claro)...
Casi la mitad de ocupaciones de España están en Cat.
Siempre los prime

#10 Entre todos la mataron, Chez Titole, 09/01/2022 - 11:01

Uy que dolents aqauests feixistes madrilenys!, per quina raó no copíen el nostre model "Campiquipgui.cat", on tothom és feliç i viu on li dona la gana i els maleïts propietaris es fan càrrec de les despeses?. Aquests madriders no saben el que fan, A casa nostra (que és casa vostra) tot funciona de p.---mare.

#9 Josep, Barcelona, 09/01/2022 - 03:50

Bravo por ayuso

#8 josep26, Gual permanent, 09/01/2022 - 00:09

Bé, aquí el que tenim són oficines per al desemvolupament i benestar de l'okupació. L'oficina principal està a la plaça Sant Jaume. I davant mateix hi ha l'oficina principal per a l'ocupació de vividors del "cuento" del procés. I funcionen sense cita previa. I la repera d'eficients!