Societat · 29 de Juliol de 2008. 20:05h.

Aznar assumeix la defensa del castellà

La Faes, contra la presumpta vulneració de drets lingüístics

Aznar assumeix la defensa del castellà

José María Aznar és el president de Faes

El president de la fundació Faes, José María Aznar, s'ha reunit aquest dimarts amb representants de les plataformes per la llibertat lingüística, i han acordat constituir fòrums conjunts per difondre la presumpta vulneració de drets en algunes comunitats autònomes. A la reunió, que s'ha realitzat a la seu de Faes, han assistit, a més del secretari general de la fundació del PP, Jaime García-Legaz, representants de Convivència Cívica Catalana, de la Plataforma per la Llibertat d'Elecció Lingüística al País Basc, de la Taula per la Llibertat Lingüística a Galícia, de la Societat Cultural Cercle Balear i del Fòrum d'Ermua.

Els membres de les plataformes han exposat a Aznar les iniciatives que tenen previst realitzar per defensar el dret dels pares a elegir la llengua a la qual volen que estudiïn els seus fills. També li han explicat els problemes existents en algunes comunitats amb el sistema educatiu, i les mesures que adoptaran a nivell estatal per assolir la llibertat lingüística.

Aznar, per la seva part, ha assegurat que la fundació continuarà recolzant les propostes i iniciatives dels fòrums ciutadans que vagin encaminades en aquest sentit. En la reunió s'ha acordat l'organització de fòrums conjunts per tota Espanya per difondre aquests problemes en algunes comunitats autònomes, així com seminaris conjunts d'anàlisi de les solucions jurídiques sobre l'assumpte. A més, en els esmentats actes es presentarà el llibre elaborat i publicat per Faes " Llibertat o coacció? Polítiques lingüístiques i nacionalismes a Espanya", coordinat per Xavier Pericay.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 pere, santcu, 01/08/2008 - 09:19

No patim nois.. Si l'Ansar, aquell que llegia català en la intimitat""es signes des mots", deia inefablement quan li va interessar el suport de CiU, es fica en la defensa del castellà, "no les arriendo las ganancias" Castellà kaputt!!

#19 Marti, Argentona, 30/07/2008 - 13:14

No pateixis tan Jos?ari que aviat no quedar?ing?e parli catala. Es questi? paciencia. Perque no ens deixeu viure en pau d 'una vegada i aneu a casa vostra ?

#18 pep, BCN, 30/07/2008 - 11:46

Els colonitzadors estan inquiets, els colons d'aquí també alguna cosa bé devem estar fent ;-)

#17 joan, BCN, 30/07/2008 - 11:36

L'Anzar va escollir l'Angles per apendre i ara no sap Español, o Castellà?. Que parla un argentí?, que s'en vagin a cagar. Ya sabem el que volen, eliminar totes les llengues que es parlen a Ejpanya menys el Castellà...

#16 Joan, Barcelona, 30/07/2008 - 10:33

El castellà és una llengua de segona al seu continent orginari, Europa, on les llengües més potents són l´anglès, el rus, l´alemany i el francès. També es parla a diversos països subdesenvolupats d´amèrica del sud. Aquesta és la realitat.