Publicitat
Societat · 15 d'Abril de 2015. 17:35h.

Baden-Württemberg busca estudiants catalans

També més de 170 professionals per a treballar en aquesta regió d‘Alemanya

Baden-Württemberg busca estudiants catalans

Imatge del dossier

Barcelona serà la seu el pròxim dimecres 22 d’abril de la Jornada de Baden-Württemberg, organitzada per aquest Land del sud-oest d’Alemanya amb capital a Stuttgart, amb l’objectiu de presentar la seva oferta educativa i d’ocupació.

La jornada, que es farà al World Trade Center de Barcelona i serà totalment gratuïta, està dirigida a tots els professionals de Catalunya en situació d’atur i estudiants que vulguin informar-se de les vacants d’ocupació actuals, així com de la forma i requisits per cursar estudis universitaris o de formació dual.

En el marc de l’acord de col·laboració entre els Governs de Catalunya i de Baden-Württemberg, signat l’any passat per fomentar la mobilitat laboral entre ambdós territoris, es preveu un procés de selecció a Barcelona per més de 170 professionals qualificats interessats en treballar en aquesta regió d‘Alemanya. Els requisits són ser ciutadà de la Unió Europea i tenir coneixements d’alemany.

La Jornada es divideix en nou fòrums. En el marc de les trobades s‘informarà dels diferents sectors, empreses i empleats, així com de les vacants de feina a la regió. Referent al fòrum de formació professional, es presentarà el sistema de formació dual partint de l’exemple pràctic d’una empresa de formació originària de Baden- Württemberg amb seu a Catalunya i a través dels exemples pràctics per part de joves catalans formats al Land.

Pel que fa a la formació universitària, s’informarà sobre l‘estructura del sistema i els diferents tipus de centres de formació superior a Baden- Württemberg i es posarà especial èmfasi en les oportunitats laborals a les quals es pot accedir després de completar alguna de les opcions de formació superior.

Per la seva banda, representants de l’Oficina Central d’Ocupació (ZAV) i el Servei Europeu d’Ocupació (EURES) proporcionaran informació sobre els requisits bàsics per a presentar una candidatura i el procés habitual de les entrevistes de treball a Baden- Württemberg. La jornada es completarà amb dos sessions de coaching.

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha col·laborat en el desenvolupament d'aquesta jornada amb la recerca de persones demandants d'ocupació, amb coneixements de la llengua alemanya, interessades en treballar a les empreses de Baden-Württemberg presents en aquest esdeveniment.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#12 josepxicot, Barcelona, 17/04/2015 - 00:18

Aquests nous esclavistes del segle XXI,volen passa
rells per treure´ls el suc amb els sous miserables,co
neguts como mini-jobs.

#11 El azote de los necios, Barcelona, España, 16/04/2015 - 20:45

Es para tratarnos como a turcos....... explotación fácil.

#10 Carlos Gomez, bcn, 16/04/2015 - 15:54

Que contractin al senyor Mas perque els expliqui com es dirigeix un pais.

#9 ander, lleida, 16/04/2015 - 07:42

Oh. Europa ens estima. El proces es un exito.

Panda de catetos.

#9.1 Xavier, Sabadell, 16/04/2015 - 17:34

És molt més educat, elegant i culte entrar aquí a insultar la gent pel sol fet de no pensar com tu.

#8 luis, barcelona, 15/04/2015 - 21:28

Y que nadie haga juego sucio comparando los 700.000 con la emigración de los 50-60
Ellos tuvieron que doblar la espalda y nadie les pago el alquiler y otros, (la lista es muy larga)