Publicitat
Societat · 3 de Febrer de 2020. 14:22h.

Baena acusa Trapero de reunir-se en secret amb Puigdemont

El tinent coronel de la Guàrdia Civil afirma que l'expresident li va agrair la "gestió de l'1-O"

El tinent coronel de la Guàrdia Civil Daniel Baena ha explicat en la seva declaració a l'Audiència Nacional que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va mantenir una "reunió secreta" amb el major, Josep Lluís Trapero, "i li va agrair la gestió de l'1 d'octubre". "Això ho sé perquè Puigdemont va obeir al senyor Trapero quan li va demanar discreció perquè ja estava encausat", ha assenyalat.

Preguntat pel fiscal per com se'n va assabentar d'aquesta reunió, Baena ha dit que va saber això a través d'una "carta de Puigdemont a Trapero que jo conec perquè està a la causa del Tribunal Suprem". "El 20 d'octubre Puigdemont envia un correu a Anna Maria Gutiérrez, que és la seva jefa de secretaria

Malgrat que el tribunal de l'Audiència Nacional no ha admès aquesta carta com a prova documental, Baena ha llegit un fragment del correu que "Puigdemont envia el 20 d'octubre de 2017 a Anna Maria Gutiérrez, que és la seva cap de secretaria, perquè se la porti en mà a Trapero".

"Començo per dir-te el que et vaig dir en una reunió a porta tancada: si totes les autoritats públiques interpretessin els drets constitucionals de la nostra societat de la manera en què ho has fet sempre, molts dels problemes que la societat té amb la Constitució no existirien", va escriure Puigdemont.

L'expresident va agrair al major la "particular visió i interpretació dels drets fonamentals" i el "model policial" que representen els Mossos. A més, va lamentar la situació "arbitrària i antidemocràtica" que vivia el major dels Mossos arran de la seva investigació a l'Audiència Nacional.

Puigdemont, que diu escriure "com a president i com a ciutadà", va elogiar en diverses ocasions la professionalitat de Trapero i va expressar el seu desig que torni "la normalitat robada". "Un policia que fa servir el civisme com a part del seu armament mereix honors i no càstigs", va subratllar.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 et, Sabadell, 04/02/2020 - 10:24

era per parlar dels ingredients de la propera PAELLA.....

#4 Cesc, Bcn, 03/02/2020 - 21:29

Sembla que en Tácito no ha entès que els jutjats no funcionen igual que Internet ...

Fins i tot a Espanya, els jutges han de simular un mínim d'imparcialitat ...
Tampoc gaire.

#3 Recaredo, Bcn, 03/02/2020 - 18:00

Trapero es un desleal, un mentiroso y un sedicioso, y además falto de la gallardía que ha de ostentar un patriota.

#2 Genghis, Girona, 03/02/2020 - 15:56

Tazio , Tazio

#1 Otto Von Kagarren, Rastenburg, 03/02/2020 - 15:18

"Walküre.Walküre.Walküre."