Publicitat
Societat · 1 de Maig de 2017. 14:50h.

Baix perfil sobiranista a l’1 de Maig

Poques persones signen a la carpa del Pacte Nacional pel Referèndum

Baix perfil sobiranista a l’1 de Maig

El Pacte Nacional pel Referèndum ha tornat a sortir al carrer per seguir recollint signatures en favor de la consulta. Tot i això moltes de les persones que passaven per davant de la carpa on es recollien signatures no s'aturaven. Alguns dels participants a la manifestació han expressat a e-notícies el seu rebuig al procés.

Durant aquest matí voluntaris del Pacte Nacional pel Referèndum han instal·lat dos punts fixes de recollida de signatures a Barcelona a la plaça Universitat i la plaça Urquinaona. D’altra banda, més d’un centenar de voluntaris recollien signatures.

En Lluís ha dit a e-notícies que “el sobiranisme se l’han inventat per tapar la corrupció, igual que l’Espanya ens roba, ho fa la família Pujol, com molta gent que la tenen tapada". L’Ismael pensa que el procés "és un rebot econòmic, si haguessin donat més diners a Catalunya ara quedarien els de sempre que ho han volgut, per idioma, cultura....".

Daniel, un dels sobiranistes a la manifestació, creu que "tot continuarà com fins ara,  la independència serà complicada, no crec que la aconseguim a curt termini". José considera que "si hi ha referèndum guanyarà el no". Benito afirma que el procés "és una farsa del Govern per amagar els problemes de la sanitat, de feina o a nivell social, la independència és impossible".

El coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha dit que "a la història del nostre país les reivindicacions nacionals i socials han sigut dues cares de la mateixa moneda, en aquesta moments també". "Sempre a la història del nostre país la classe treballadora no només ha donat suport, sinó sovint han liderat les mobilitzacions de reivindicació nacional”, ha sentenciat.


Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#15 vip, bcn, 02/05/2017 - 11:26

Als seguidors de moviments petitburgesos i decimonònics...,ja se sap... tant se'ls hi enfot la lluita obrera.

#14 Gaspar, Banyoles, 02/05/2017 - 06:56

La ciutadania está descobrint de mica en mica que el pruses es una mentira inventada per politics i vividors. Ja no cola.

#13 Karhu, Bcn, 01/05/2017 - 23:18

Vaja, ara cada dia faran guardia els d enoticies per treure titular quan no hi hagi bona afluencia? Certament es un tema que no interesa e enoticies? Per cert la paradeta de la feria de abril no en parlareu n? XD

#13.1 Remember, Girona, 02/05/2017 - 09:46

Els dinamitzadors de la Feria de Abril de Barna son precisament els de Erc. Aquest any s'hi han bolcat. Deu ser pel fet diferencial.

#12 Francescccc, Gavà, 01/05/2017 - 21:06

Són parasitaris d'altres moviments i altres reivindicacions.

#11 PQG , Metrópolis , 01/05/2017 - 20:39

Se podría decir que la mayoría de catalanes están ejerciendo su derecho a pasar del independentismo y del proceso. Una opción tan digna como la contraria.