Publicitat

El TSJC ordena reduir la vigilància als jutjats

Baixa la tensió

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat reduir la vigilància policial a les seus judicials d'arreu de Catalunya en el marc de l'anomenada operació Toga. L'acord, que signa el president del TSJC Jesús María Barrientos, estableix que hi haurà vigilància permanent estàtica a la seu del mateix tribunal i a la Ciutat de la Justícia.

Una vintena de seus judicials tindran protecció dinàmica durant tot el dia complementada amb protecció estàtica a intervals, com la de Balaguer, Berga, Cerdanyola del Vallès, Cervera, Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Martorell, Mollet del Vallès, Olot, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Solsona, Tarragona, Tortosa, Valls, Vilanova i la Geltrú i Vic. A la resta d'edificis i seus judicials "es dispensarà una protecció dinàmica adaptant les proteccions estàtiques a les concretes necessitats de cada seu en funció de la valoració del risc".

L'ordre de Barrientos arriba després que els Mossos d'Esquadra presentessin un informe sobre l'evolució del 'Dispositiu Toga' que protegeix les seus judicials en el qual es documenta que només s'ha produït un episodi "de baixa rellevància" que manifesta la "normalització gradual de la seguretat en seus judicials", segons informa el TSJC.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 ElBarselono, TARRASA, 05/03/2020 - 18:43

Claro porque ERC está negociando suculentas concesiones y ahora mismo no interesa apretar, cosa que convierte al PSOE en cómplices. Ya sabéis quienes son los autores de los desastres en Cat, no es la voluntad de la gente son quienes les movilizan.