Publicitat
Societat · 1 de Març de 2013. 10:30h.

Banda internacional

Els Mossos detenen set homes de nacionalitat marroquina, portuguesa i espanyola per dos assalts violents a Llagostera i Platja d’Aro

Els Mossos d’Esquadra han detingut set homes com a presumptes autors de dos assalts violents en dos domicilis de Llagostera i Platja d’Aro. Les seves identitats són: El Said E.G, de 25 anys, nacionalitat marroquina i veí de Llagostera; Filipe Miguel P.S, de 25 anys, nacionalitat portuguesa i veí de Sant Feliu de Guíxols; Abdeljalil Z., de 20 anys, nacionalitat marroquina i veí de Salt;  Mohamed F., de 22 anys, nacionalitat marroquina i veí de Llagostera; Juan Q.S, de 26 anys, nacionalitat espanyola i veí de Llagostera; Javier J.T, de 22 anys, nacionalitat espanyola i veí de Llagostera; Mohamed A. De 19 anys, nacionalitat marroquina i veí de Llagostera.

La investigació es va iniciar després que es tingués coneixement que el passat 21 de desembre s’havia produït un robatori violent en una casa del veïnat de Bruguera, a la població de Llagostera. La casa objecte de l’assalt estava situada en un nucli aïllat on s’hi accedeix per un camí de terra i on hi viu un matrimoni d’avançada edat. L'única edificació propera és la del fill de la parella, que no es va adonar del que estava succeint.

L’atac el van fer quatre homes encaputxats, tots ells detinguts posteriorment, que van aprofitar un moment en què la dona va sortir de la casa per donar de menjar al gos i abordar-la per sorpresa. Després d’intimidar-la, la van conduir a l’interior de l’immoble, on van colpejar el matrimoni i els van emmordassar. Després d’agredir repetidament la dona a cops de puny, l’home els va revelar la combinació de la caixa forta. Els lladres es van endur joies, diners, un ordinador portàtil i d’altres objectes.

Després de diverses tasques d’investigació, els agents van poder determinar qui eren els quatre homes que havien perpetrat el robatori i corroborar que un familiar dels detinguts havia tingut una vinculació laboral puntual amb els assaltats.

Les posteriors gestions policials van permetre determinar que, a banda de la participació en el robatori de Llagostera, un dels integrants del grup, Juan Q.S, havia protagonitzat juntament amb tres persones més un altre assalt violent a Platja d’Aro, el passat 18 d’octubre. En aquesta ocasió, van irrompre per error en el pis, amb l’objectiu de trobar-hi un home, relacionat amb el tràfic de drogues. En adonar-se que s’havien equivocat d’apartament, van agredir i ferir l’home que hi residia i van aprofitar per regirar-ho tot i emportar-se la seva cartera, unes claus i un telèfon mòbil. A aquesta mateixa persona, Juan Q.S, també se li imputa un robatori amb força comès el passat dia 1 de febrer en un domicili de Sant Feliu de Guíxols.

Amb totes les persones ja identificades, el passat 25 de febrer es va posar en marxa un dispositiu que va comportar la detenció dels set autors presumptament implicats en els dos robatoris. Es van fer dues entrades i escorcolls simultanis en dos domicilis de Llagostera on es van poder recuperar, entre d’altres objectes, diverses joies, una pistola, 13 telèfons mòbils, 29 monedes antigues, un centenar de peces de joieria i 240 plantes de marihuana.

Objectes trobats en un dels registres

Objectes decomisats pels Mosssos

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 Mosso, Barcelona, 01/03/2013 - 18:59

Frustrant, molt frustrant.

#4 Guillem Carles , BCN , 01/03/2013 - 13:49

Enhorabona als Mossos ....!! el pitjor es que farà el Jutge ...avui divendres ...? anirán per vengança a les masies ....i tornar de nou al Jutge ......molt sencill

#3 Príncep de Lampedusa, Sabadell, 01/03/2013 - 12:46

Si un jurtge els deixa en llibertat i tornen a cometre delictes, es podria acusar el jutge de col·laboracio amb banda criminal? Només pregunto, eh?

#3.1 Terraxa, Terrassa, 01/03/2013 - 14:21

uuuuiiiii!!!
compte amb aquests comentaris!
que no et fotin a la garjola!!
(amb o sense declaració)

#3.2 Albert, Terrassa, 01/03/2013 - 14:52

Príncep de Lampedusa a un país digne i normal suposo que si, a l'espanya corrupta i tercermundista actual els delinqüents tenen més drets que els ciutadans, i els jutges i fiscals sovint són de la mateixa nacionalitat que els delinqüents, espanyols..

#2 Bernat, Barcelona, 01/03/2013 - 10:57

Final de la història: els detinguts seran posats en llibertat pel jutge a fi i efecte de que, ja des del proper cap de setmana, puguin fer més assalts a masies i xalets de la zona, atonyinant als residents i robant-los tot el que puguin. O serà d'una altra manera el final d'aquesta història?

#1 zeezoo, Vic, 01/03/2013 - 10:48

Aquesta notícia està molt bé i cal felicitar els Mossos, però hi falta una part: "... i el Jutge els va deixar en llibertat després de prendre'ls declaració..." Dissortadament aquesta és la llei (la manca de llei) i el què passa en el 90 % de casos.