Societat · 27 de Febrer de 2014. 16:18h.

Banderes soviètiques al Parlament

Quatre estudiants creun que "el comunisme encara té futur"

Banderes soviètiques al Parlament

Imatge dels quatre joves

Quatre joves que han participat en la manifestació contra les retallades en Educació s'han passejat després pels voltants del Parlament amb banderes de l'antiga Unió Soviètica i estelades. Fins i tot un ciutadà que passejava pel Parc de la Ciutadella s'ha aturat perquè -ha dit- feia temps que no veia símbols comunistes. Els joves -dos d'ells estudiants de Batxillerat, un de Formació Professional i una de Filologia Anglesa (UB)- defensen que el comunisme seria una solució per sortir de la crisi.

- Vénen de la manifestació d'estudiants?

- Sí, i també anirem a la de la tarda. Venim de la Pompeu Fabra. 

- Per què es manifesten?

- Principalment perquè estem en contra de les retallades en Educació. I de forma general en contra de totes les mesures de la Generalitat pel que fa a desnonaments, sanitat… I per les mesures de l'Estat contra la independència.

- Perdonin, però fa molts anys que jo no veia una bandera soviètica, i sóc molt més gran que vostès. Potser des d'abans de la caiguda del Mur de Berlín. No sé si el fet que la portin vol dir alguna cosa… és simpatia, convicció política?

- A causa de les situacions que s'estan donant de crisi, som una generació que ens trobem que potser aquest sistema no funciona. La portem per simbolitzar el socialisme.

- Creuen que estaríem millor en un règim comunista?

- El comunisme és la fase superior al socialisme, però segurament sí.

- Fins i tot com l'antic bloc soviètic?

- Exactament no es podria donar perquè el socialisme s'adapta a les condicions de cada territori, per tant no podria ser exactament igual, però creiem que si s'analitza bé la qüestió i es desenvolupa un model on la majoria tingui el poder de l'Estat òbviament sí.

- Però de l'antic bloc soviètic no en queda cap comunista, es va esfondrar tot el bloc…

- Es va esfondrar per qüestions molt concretes i per una mala estructura del model soviètic, però el sistema econòmic en si funciona.

- Vostè creu que el comunisme encara té futur?

- Jo crec que sí. /Una entrevista de Xavier Rius 

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#46 Jordi del poble-sec, bcn, 01/03/2014 - 18:25

Només des de la ignorància i l'adoctrinament es pot defensar el sistema econòmic capitalista en contra del comunisme. Teòricament un sistema que prioritza el be comú per davant del be individual sempre ha de ser més just per la majoria dels ciutadans.

#46.1 Olha Dura, Barçalona, 09/03/2014 - 07:47

Hola Jordi, me prestas tu ordenador? Y el mobil, Ipad, y tu casa? "un sistema que prioritza el be comú per davant del be individual "

A mi me gustan mas los sistemas que priorizan las personas....

#44 www, alemanya, 28/02/2014 - 21:11

Sort que encara hi ha gent amb cor!

#43 Rasputin, argentona, 28/02/2014 - 17:28

Que els xavals siguin joves, no crec k sigui motiu per descollonar-se a la seva cara. Potser sí que no saben molt bé el que diuen, pero no cal faltar al respecte.

De tota manera, la gent és molt valenta, però davant d'una càmera tots ens acollonim. I jo el primer.

#42 Raskolnikov, Polonia, 28/02/2014 - 11:45

Ja es veu que no tenen gaire llums. Pero encara son joves. El que que no te remei es el paio que diu que el comunisme era internacionalista. Els estats comunistes es comporten com qualsevol altre estat: miren pels seus interessos geopolitics i culturals. Els rus era obligatori a tot l'est d'Europa!

#41 El azote de los necios, Barcelona, España, 28/02/2014 - 10:23

Los mongolitos cavernarios de las CUP y ERC, vamos los independentistas de siempre ..... y no los muertos de hambre de ahora de modilla......