Publicitat
Societat · 24 d'Octubre de 2013. 16:51h.

Barcelona, convidada al festival de disseny més important d'Àsia

La capital catalana serà present al Beijing Design Week 2014

Barcelona, convidada al festival de disseny més important d'Àsia

Una imatge de la darrera edició del Beijing Design Week. (Foto: bjdw.org)

Barcelona serà la ciutat convidada a la Beijing Design Week  (BJDW) el proper 2014. Aquest festival, dedicat al disseny, l'arquitectura, l'urbanisme i la creació, és el més important d'Àsia.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el l director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Àlex Susanna, ho han anunciat aquest dijous en roda de premsa. La capital catalana feia dos anys que estava treballant per aconseguir aquesta invitació.

Susanna ha afirmat que "aquest és el projecte de projecció internacional de la  nostra cultura més important després de la Fira del Llibre de Frankfurt 2007".

Per la seva banda, Mascarell ha remarcat que "a Catalunya hi ha 6.000 empreses creatives, que ocupen 74.000 treballadors i facturen anualment 14 mil milions d’euros. Aquest conjunt d’empreses i indústries tenen molt a veure amb el conjunt d’escoles de disseny i creatives del nostre país. Com he dit altres vegades, tenim un país amb una quantitat enorme de talent i això genera la necessitat de buscar nous mercats i d’exportar internacionalment".

Trias, d'altra banda, ha recordat que "el meu primer viatge institucional com alcalde va ser a la Xina. Em vaig reunir amb l’alcalde de Beijing i ja vam començar a parlar de la possibilitat que ens fessin aquesta invitació. Això no s’improvisa, hem treballat molt en els darrers dos anys per fer-ho possible".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat