Publicitat
Societat · 18 de Novembre de 2009. 14:17h.

Barcelona deixa de ser bilingüe

Esquerra aconsegueix que l'Ajuntament prioritzi el català en les seves comunicacions

Barcelona deixa de ser bilingüe

Portabella, en una imatge d'arxiu

La Comissió de Presidència de l’Ajuntament ha aprovat, a petició d'Esquerra, la redacció d’un Reglament d’Usos Lingüístics. Aquest reglament indica que "la llengua pròpia i vehicular de l’Ajuntament és el català. Per aquest motiu, tota comunicació, sigui amb el col·lectiu que sigui, s’haurà de fer com a mínim en català".

També s'assenyala que "l’ús del català per part de l’Ajuntament serà normal, atenent que normal significa atès a la norma establerta, que no se’n desvia, i no habitual o preferent". "Els treballadors de l’Ajuntament hauran de tenir el coneixement de llengua pròpia de l’administració establert en el catàleg. És per això que l’Ajuntament haurà de vetllar per la formació del seu personal funcionari i treballadors municipals".

La regidora-portaveu republicana, Ester Capella, ha valorat positivament el Reglament d’Usos Lingüístics “ja que el vam proposar nosaltres i hi hem introduït moltes esmenes, modificant-lo per complet”. Capella, en qualsevol cas, ha recordat que Esquerra seguirà treballant per “anar més enllà” i, per aquest motiu “mantenim unes esmenes que presentarem en forma d’al·legacions”.

"Si comparem el primer document presentat per al treball fins al document que avui s’ha aprovat, trobarem que s’hi ha esmenat molts aspectes. De fet, el govern pretenia equiparar el català i el castellà, quan la capital de Catalunya té l’obligació de promocionar i avantposar la llengua del país en les seves comunicacions. El document inicial obria la porta a la redacció de materials en altres llengües sense comptar amb una versió catalana, o la retolació sense comptar amb el català, i altres exemples d’autoodi lingüístic".

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#46 Alcampelló, Barcelona, 21/11/2009 - 11:52

Francesc(Bcn):Tesón para el debate no te falta, pero mira:Hace 2000 años Barcino estaba en Hispania (se pronunciaba España en latín vulgar ya en el siglo III).Sigue allí en el siglo XXI globalizado, con ciudadanos y empresas a los que sobran fronteras.

#45 Francesc, Barcelona, 20/11/2009 - 21:25

Apa-li, Torrescarceles!

#44 Torrescárcela, Barcelona, 20/11/2009 - 17:02

Adelante, por ese camino pronto dejaréis corto a Franco, buen homenaje en el día de su muerte. He vivido en Berlín y creo q Barcelona en algunos aspectos no tiene nada q envidiar al Berlín comunista.
Esto me recuerda aquello de abajo la inteligencia

#43 Francesc, Barcelona, 20/11/2009 - 10:50

Gràcies per les recomanacions sobre els llibres. Però em sembla que allò que dic de l'estretor dels carrers és cert.

#42 Francesc, Barcelona, 20/11/2009 - 10:48

I segons aqusts pressupòsits francament jo estic força convençut que sí que el ciutadanisme que vostè defensa és nacionalisme.