Publicitat
Societat · 26 d'Abril de 2016. 10:16h.

Barcelona és la província amb més islamistes radicals

Representa el 18% del total de l'Estat, segons explica Ignacio Cembrero en el llibre 'La España de Alá'

Barcelona és la província amb més islamistes radicals

Mapa publicat en el llibre 'La España de Alá'

El periodista Ignacio Cembrero ha presentat el seu nou llibre, 'L'Espanya d'Al·là', en què ofereix noves dades sobre la radicalització de persones musulmanes a Espanya i inclou un mapa secret elaborat pel Ministeri de l'Interior que assenyala l'índex de radicalització per províncies , amb xifres inèdites fins ara.

Barcelona és la província amb més punts conflictius de tot Espanya, 6.168, el que suposa el 18% del total de l’Estat. A més de a Madrid, aquest un fenomen es concentra sobretot a la costa mediterrània espanyola -Múrcia, Alacant, València, Girona, Màlaga, Almeria- i també a Ceuta i Melilla.

"La causa de la radicalització és que les noves generacions intenten resoldre el seu problema d'identitat, molts no se senten ni d'aquí ni d'allà, i l'únic que els defineix és la religió", diu l'autor, que puntualitza que no associa el Islam amb el terrorisme, tot i que opina que "els musulmans haurien de ser molt més actius en el rebuig de la violència".

"El perill -assenyala- que aguaita a Espanya està per ara fora, fonamentalment al nord d'Àfrica, i no dins, tot i que cal seguir atents, sobretot a l'avanç de l'Estat Islàmic a Líbia".

Cembrero també apunta que la població musulmana "segueix augmentant tot i la crisi perquè mantenen les seves pautes demogràfiques (més fills) i perquè es reagrupen familiarment (busquen cònjuge en els seus països d'origen)". 

"Els immigrants seguiran venint, i hi ha riscos amb Mauritània i a llarg termini amb Algèria, per la caiguda del preu del petroli. Les estimacions de les xifres de musulmans a Europa parlen del 10,5% de la població en 2035 ", explica.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#21 Quantico. Analisis de Conducta, Vic , 26/04/2016 - 21:58

El iman honorifico Angel Colom se ha encargado de poner a petar Catadisney de musulmanes y por orden de los Pujols.

#20 Núria, Vallès, 26/04/2016 - 21:38

No entenc com algú que suposadament ha estudiat el tema pot dir que no estableix un vincle entre islam i violència, tenint en compte que, només a l'Alcora, existeixen 164 sures que promouen directament la jihad.

Si ja d'entrada es parteix de falses premisses... poca cosa farem.

#19 Neferu, Barcelona, 26/04/2016 - 20:04

No problem. Mientras voten independencia... cap problema.
Y cuando lleguen al parlament, e incluso les hagan president y nos hagan ir con velo, burka y rezar con la frente en el suelo, para entonces, ya será tarde para protestar. Tendremos lo que nos merecemos por jilipuertas

#18 Resistencia, Del 3% al ridículo 100%, 26/04/2016 - 18:55

Hace 12 años en Cat.vivían unos 30.000 musulmanes, hoy más de 800.000.
Colom fue , bien provisto de subvenciones, a convertirles al nacionalismo y salió él convertido al islam y emparejado....

Lo que no pase en Catalunya...

#17 Pablito 1, Barcelona, 26/04/2016 - 18:08

El problema de la cantidad de islamitas radicales en Cataluña con ser un grave problema no es tanto como lo es que estos islamistas radicales cuentas con unas prebendas y privilegios que los demás de catalanes no tenemos.
Los nacionalismos tan radicales como ellos les miman y hasta les protegen