Publicitat
Societat · 1 de Desembre de 2020. 18:04h.

Barcelona vol acollir "moltíssima gent"

L'Ajuntament accepta de moment 50 immigrants de les Canàries

Barcelona vol acollir "moltíssima gent"

El regidor de ciutadania i participació de l'Ajuntament, Marc Serra

L'Ajuntament de Barcelona i el Govern central han acordat el trasllat "immediat" a la ciutat de 50 immigrants procedents de les Canàries, que s'allotjaran en un equipament municipal per a la primera acollida de persones en situació d'especial vulnerabilitat.

El regidor de ciutadania i participació de l'Ajuntament, Marc Serra, ha explicat aquest trasllat i ha afegit que "per aquí pot passar moltíssima gent". "No descartem obrir un altre equipament si la situació de Canàries segueix com ara i si l'aposta del Govern espanyol és facilitar trasllat a la Península", ha afegit.

El consistori ha informat en un comunicat que s'ocuparà de proporcionar la infraestructura per a l'allotjament i l'Estat assumirà les despeses associades a l'atenció social d'aquestes persones, que gestionarà l'entitat ACCEM. Aquests 50 immigrants ompliran l'equipament municipal d'acollida, ja que s'aplicaran les mesures sanitàries de restricció d'aforament pel covid, afegeix.

L'Ajuntament de Barcelona ha informat que en el moment de l'arribada, que no ha precisat quan serà, professionals d'atenció social prendran les dades bàsiques de les persones i realitzaran una primera atenció per cobrir les seves necessitats bàsiques immediates i poder fer una detecció de necessitats a mitjà termini.

"L'objectiu és avaluar l'estat psicològic i emocional d'aquestes persones, l'estat social per detectar possibles situacions de violència, així com l'estat de salut, per detectar malalties sense tractar, embarassos no controlats, entre d'altres", ha indicat. A més, segons precisa la nota, "es tractarà d'identificar aquelles persones que requereixin un seguiment proactiu i especialitzat i, si escau, tramitar la sol·licitud d'asil".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#21 Pau B., Barcelona, 04/12/2020 - 16:58

¿¡A que no acoge a ninguno en su domicilio, Sr. Serra!? Mire, Señor Serra, para que lo entienda: la ciudadanía estamos hasta lo que no suena de sus tropelías y de las de los globalistas. No queremos falsos refugiados de fiesta en los hoteles de lujo de las Canarias y los españoles y catalanes en las colas del hambre. ¿Así o más claro?

#20 gurguri, Barcelona , 02/12/2020 - 19:55

Bien Sra. COLAU 50 mas en un poblado de 7.000 chabolas de carton que hay en las Naves y alrededores de Glories-Poble nou.El resultado es para los vecinos 24 horas al dia que estas pobres personas revuelven los contenedores.

#19 David, FOLGUEROLES, 02/12/2020 - 14:23

A Canarias le sobran algo asi como 25.000 emigrantes, de momento. Todos para Barcelona, lo pide un gilipuertas, que no se quien es, pero parece que manda en el ayuntamiento.

#18 Sergi Sergio, Barcelona, 02/12/2020 - 14:20

Primero veamos a cuantos inmigrantes acoge en su casa el Sr. Marc Serra.

#17 Flanagan, Tabarnia City, 02/12/2020 - 13:03

Estos porremos van a dejar la ciudad como un solar.