Publicitat
Societat · 21 de Maig de 2020. 09:19h.

Bargalló descol·loca la comunitat educativa

Tothom qüestiona el pla de reobertura

Bargalló descol·loca la comunitat educativa

Tant els sindicats del sector de l'ensenyament com les associacions de pares i mares han rebutjat el pla de tornada a l'escola en la fase 2 del confinament -1 de juny a gran part de Catalunya, si res no canvia- que ha dissenyat el Departament d'Educació u que ahir va detallar el conseller Josep Bargalló en roda de premsa.

El sindicat majoritari, la USTEC, ha qualificat de "temeritat inassolible i inacceptable" el pla, perquè consideren que no ofereixen garanties sanitàries ni a alumnes ni a docents. També considera fora de lloc haver de desenvolupar un pla "d'enorme complexitat, sense garanties sanitàries, per dinou dies lectius" i defensa que la tornada a les escoles s'hauria de situar al setembre.

UGT de Catalunya el considera "precipitat i perillós" i a través d'un comunicat ha exigit la seva retirada immediata. També demana la convocatòria "urgent" de la taula de negociació i del comitè de prevenció de riscos laborals per poder estudiar i consensuar una proposta de retorn a les aules en el curs 2020-2021.

Comissions Obreres ha rebutjat el pla "unilateral", i lamenta que es deixi la responsabilitat en mans de l'equip directiu. A més ha retret al conseller que no hi hagi "cap compromís per evitar la doble jornada virtual/presencial" dels docents.

La Intersindical ha acusat Bargalló d'anar descoordinat i de mentir per haver dit que les previsions havien estat consensuades: "No s'ha comptat amb sindicats i comunitat educativa, no hem tingut ni veu ni vot en aquest procés", critiquen.

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC), ha lamentat que Bargalló hagi parlat de "prioritzat però no de garantir" que l'educació sigui presencial al setembre per a tot l'alumnat.

També ha criticat que, tant en l'obertura al juny com al setembre, el Departament faci recaure la responsabilitat en els centres educatius i ha demanat que la Generalitat "agafi les regnes" i es fixin una "línies vermelles".

Finalment, la Coordinadora d'Escola Bressol de Catalunya ha qualificat d'"inviable per als centres privats" la proposta de la Generalitat. "La ràtio de 5 nens per espai que estableix el pla no paga el salari d'un professor", ha afirmat la presidenta de la coordinadora, Montse Fernández.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Nitato, Navarcles, 23/05/2020 - 11:31

Nomes se que els meus no tornaràn i pot ser al setembre tampoc.

#9 Soloesmiopinion, Tabarnia, 21/05/2020 - 12:56

Un ejemplo más de la magnífica gestión del "Govern dels millors". Som collonuts.

#8 Lobisome, BCN, 21/05/2020 - 12:28

Pero ¿hay alguien en el Govern con un poco (un poco, al menos!) de solvencia técnica o son todos unos indocumentados, agitadores y propagandistas absolutamente incapaces de lidiar con el más mínimo problema real? ¿No se dan cuenta de la penosa imagen de Cataluña que ofrece un ejecutivo tan profundamente mediocre?

#8.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 21/05/2020 - 12:59

No a la primera pregunta. Les da igual lo segundo, ellos siguen cobrando igualmente sus abultadisimos sueldos por su 8neficaz gestión.

#7 Montserrat, Barcelona, 21/05/2020 - 10:01

La "comunitat educativa" es, majoritariament, de la comunitat fanatitzada del llaçet groc, dels que aplicaren l'adoctrinament sectari a la canalla, dels que van conspirar per la rebelió de l'1-O facilitant el segrest dels col.legis pel referendum ilegal...I ara es queixen? que es pensaven? que els delinquents els afoviririen?Ara a apetxugar!

#6 Nombre de César Tengo, El Prat de Llobregat, 21/05/2020 - 09:47

un centro o bien, ni tan siquiera eso: expertos de salón, con carnet del partido.
Pero ellos en su despacho y la profesión docente en las trincheras.
Es la solución habitacional para el votante o la votanta de Podemos y el líder casoplón, su macho alfa con su hembra gamna con su prole. Ellos resguardados y los de los Círculos pringando. Bla bla