Publicitat
Societat · 23 d'Agost de 2014. 19:59h.

Barra lliure a la Barceloneta

Turistes consumeixen alcohol al carrer durant la quarta protesta dels veïns

Més d'un miler de veïns del barri de la Barceloneta de Barcelona s'han manifestat en contra dels pisos turístics irregulars i les conductes incíviques -orinar al carrer, passejar nus pel barri, beure al carrer o fer soroll fins a altes hores de la matinada- dels turistes que s'allotgen o visiten el barri.

Durant la manifestació, que ha passat pel passeig marítim de la Barceloneta, s’ha pogut veure turistes consumint alcohol a la via pública malgrat que està prohibit, segons fonts de la Guàrdia Urbana, i la presència policial al barri, que s’ha incrementat arran de les protestes dels últims dies.

Els veïns, que van abandonar la reunió amb la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs; han sortit per quarta vegada al carrer aquesta setmana i demanen una reunió amb el alcalde, Xavier Trias, per buscar una solució al problema.

El president de la Federació d’associacions de veïns i veïnes de la Barceloneta (FAVB), Lluís Rabell, ha manifestat, en declaracions a e-notícies que "el problema del model turístic ja va començar amb l'anterior govern municipal, la marca Barcelona pretén fer de Barcelona una mercaderia, en els últims anys això s'ha desbordat”.

"No volem els pisos turístics", "Trias escolta, Barcelona esta en lluita", han estat alguns dels crits pronunciats durant la manifestació que ha començat cap a les 18 hores a la confluència dels carrers Almirall Cervera amb Sant Miquel, passant pel passeig marítim i tallant el Passeig Joan de Borbó l.

Els veïns d'aquest barri critiquen que hi ha nombrosos pisos turístics en situació irregular i demanen més control ja que en les nits d'estiu els és impossible dormir a causa dels sorolls. A la Barceloneta hi ha una setantena d'apartaments turístics registrats, però els veïns calculen que n'hi ha centenars d'il·legals i que ningú controla quants ocupants tenen.

Joves consumint cervesa a la platja

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#12 Gat escaldat, Tarragona, 25/08/2014 - 17:34

Estic segur que hi ha un fons de raó en les protestes de la Barceloneta però no s'entra a fons del problema. Aquests apartaments ilegals sovint els lloguen gent del barri que estan en situació d'emergència econòmica i són els que rebran perquè les agències resultarà que tenen legalitzat el negoci.

#11 Aleix, Bcn, 25/08/2014 - 10:58

El problema de la Barceloneta = els veïns. Són molt més incívics que els turistes. Prohibirem als turistes que beguin birres a la platja perquè els carteristes, proxenetes i gent de mal viure els sembla malament. El negoci de Barcelona és el turisme no fomentar la marginalitat social més rància.

#10 Telamarinera, vilanova, 24/08/2014 - 18:52

¿ Y esto lo vamos a prohibir?..

#9 PEP, BARCELONA, 24/08/2014 - 12:31

Nepotismo e incompeténcia (endémicos en la política catalana actual) una mala combinación para solucionar un simple problema de orden público de fácil solución, bastan el sentido común y aplicar la ley.

#8 politic de la Casta, barceloneta, 24/08/2014 - 09:25

La culpa és del conserge del CASAL D'AVIS