Publicitat
Societat · 26 de Juny de 2014. 22:05h.

Barra lliure a Rodalies

Salt en massa a l'estació de Martorell per estalviar-se pagar el bitllet

Una quarantena de joves han saltat les tanques a l'estació de Rodalies de Martorell (Baix Llobregat) cap a dos quarts de nou del vespre d'avui, tal com mostren les imatges. La Generalitat calcula que, només l'any 2012, va perdre 20 milions d'euros per usuaris sense bitllet.

Els joves han actuat així després d'adonar-se que, de manera excepcional, a la sortida hi havia avui interventors i vigilants de seguretat. Llavors han decidit saltar, en massa, les tanques instal·lades anys enrere per la pròpia Renfe per evitar precisament aquest tipus d'accions.

Alguns d'ells ha reaccionat violentament en adonar-se que eren gravats i han començat aleshores a increpar el redactor d'e-notícies amb crits de "no grabes, no grabes" o "este hijo de puta está grabando". La tensió ha pujat de to quan el periodista ha estat envoltat per una desena de joves i l'han comminat a esborrar les imatges. Al final ha pogut escapolir-se després de rebre amenaces i algun cop.

L'incivisme és habitual a Rodalies, però també a TMB i a Ferrocarrils de la Generalitat. El 2009, amb Joaquim Nadal de conseller, es va aprovar el traspàs de Rodalies al Govern català a través del reial decret 2034/2009, de 30 de desembre, però la transferència no ha alleugerit els problemes d'incivisme ni amb el conseller Lluís Recoder ni amb el seu successor, Santi Vila.

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#28 Josepo, Vendrellp, 18/05/2016 - 10:19

Aneu gravant a la gent del carrer sense permis que acabareu sense camara.

#27 ramon, barcelona-c, 29/06/2014 - 14:13

El resultat lógic d'una societat de l'estupidesa en primer plà, els fills sobreprotegits i mimats amb algun duret a la butxaca uns empresaris que han fet d'aquesta una socitat de mileuristes sensa capacitat de consum uns joves que ha decidit malament i tenen hipoteques abusives fins d'aqui 30 anys!!

#26 Casper, Bcn, 28/06/2014 - 18:27

Cuando un sudaca no paga, nosotros nos vemos obligados a pagar dos veces. (Más los recortes en salarios, sanidad, educación y servicios sociales. Y sin olvidarnos la delincuencia organizada que manejan, ellos y sus amigos de las bandas del Este).

#26.1 Pope, BCN, 28/06/2014 - 20:52

#26

No me digas que los energúmenos que tenemos en Catalunya son todos "sudacas". Por desgracia el incivismo se está generalizando entre los jóvenes. No pasaría si los padres fuesen padres, apoyaran a los maestros y dieran el ejemplo. Si intervinieran els Mossos los "adultos" les increparían.

#26.2 Noemi, BCN, 17/05/2016 - 20:31

Perdoneu, però no estic d'acord en que digueu que no pagar és incivisme, ni que ens digueu "sudaques" als que no paguem. 1. Ser sudamericà no té res de dolent. 2. Ser sudamericà no implica ser un delinquent. Molt racista..
Molts "joves" no podem pagar 800 de tren a l'any, i menys per un servei nefa

#25 Jordi de Granollers, VALLES ORIENTAL, 27/06/2014 - 23:20

Saltan la Tanca de dia i els molesta quels grabin No foteu nois , que pensabu hus donarien un premi . ..QUI LA FA LA PAGA si no voleu pagar el billete molt facil no agafeu el tren Que hus porti el bostra pare ho feu dedo .

#24 Pais SA, Piera, 27/06/2014 - 15:33

O els jutges i elspolítics i la policia es posen les piles i endureixen les lleis o aixó ja és can pixa, okupes destrossant mobiliari que desprès paguem tots gent que es cola al tren i als metros i si dius quelcom encara et casquen i et roben..aixó si fesso tú i et cau el pel