Publicitat
Societat · 13 de Desembre de 2016. 11:34h.

'Barra lliure' en immigració

Demanen papers sense contracte, nacionalitat sense examen, tancament dels CIE, llibertat dels immigrants detinguts, dret a la venda ambulant i suspensió de la llei d'estrangeria

'Barra lliure' en immigració

Cartell de la campanya

La plataforma Papers per a tothom ha reclamat aquest dilluns "papers sense contracte, nacionalitat sense examen ni taxes, tancament dels CIE, llibertat dels immigrants detinguts, dret a la venda ambulant, igualtat de les treballadores de la llar, i acollida digna igualitària sense la llei d'estrangeria" en una roda de premsa celebrada a l'espai Francesc Bonnemaison.

El portaveu de l'entitat, Enrique Mosquera, ha criticat també l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, perquè en la seva opinió "fa hipocresia" amb els refugiats. "Els polítics s'omplen la boca dient que volen acollir refugiats, però no ho fan. Això és hipocresia", ha sentenciat.

Al seu judici, "el consistori està jugant un partit de ping-pong amb l'Estat envers la seva política de refugiats", ja que Colau acusa el Govern espanyol de no deixar-los acollir immigrants. Mosquera ha dit que "els que s'acullen aquí es fa de cara a la galeria". "La campanya que està duent l'Ajuntament és insuficient", ha afegit.

Diferents entitats han organitzat accions emmarcades en la campanya 'Casa nostra, casa vostra', entre elles una tancada general aquest divendres. Es farà recordant l'enorme solidaritat i suport que van aconseguir amb els tancaments del 2001. Els organitzadors esperen que es tanquin un mínim de 300 persones.rdp.jpg
Una altra membre de Papers per a tothom, Norma Falconi, ha explicat que "després d'haver trucat totes les portes dels polítics, organitzacions i administracions, hem decidit fer una tancada, una acció contundent".

"Portem quatre anys reclamant l'exempció del requisit de tenir un contracte d'un any i 40 hores per obtenir el permís de residència. Tothom es renta les mans dient que és una decisió del Govern espanyol, però nosaltres vivim a Catalunya, i la Generalitat té responsabilitat en Immigració que no ho assumeix", ha criticat Falconi.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Jax el boletaire, Vic , 13/12/2016 - 21:37

Papeles para todos, menos para los españoles. Quien da mas por menos.

#11 Xexo, Premia, 13/12/2016 - 20:28

I a pagar impuestos para mantenerlos porque estos son muy buenos pero dudo que pagen o trabajeneso si no son pensionistas

#10 Poca-solta, Barcelona, 13/12/2016 - 19:43

Ja podrien demanar directament que tot el planeta Terra sigui Xauxa. Així ens estalviaríem molèsties. Perquè, és clar, si només Barcelona ha de ser Xauxa...

#9 Pedro, Badalona, 13/12/2016 - 19:15

Al final, acabaremos teniendo que cambiar la legislación para poder expulsar por la vía rápida a esta tropa de inmigrantes ilegales que se están haciendo con el mando en este país. No descartaría expulsar también a Colau, Carmena y similares.

#8 Tothom parla en nom de tots, Girona, 13/12/2016 - 16:37

Qualsevol davant d'un micròfon o un mitjà de comunicació sol parlar no per ell mateix sino en nom de tots. Darrerament sembla que tots volem que vingui el mon sencer, devenir independents manats per certs colectius no massa tranquilitzadors i tutti quanti. Doncs NO!