Societat · 29 d'Octubre de 2012. 20:46h.

Barrera, "referent per al país"

Pujol diu que l’exdirigent d’ERC "va ser un home de compromís i fidelitat"

Barrera, "referent per al país"

Una imatge de l'acte

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha presentat l'expresident del Parlament, Heribert Barrera com “l’antítesi de la demagògia i de l’engany”. El dirigent ha posat Barrera com a “referent” a l’hora de conduir el procés independentista. “Va ser un home de compromís i fidelitat no per a una legislatura ni per a una temporada, sinó de per vida”, ha recordat Pujol.

En un moment de “desprestigi de la política”, ha dit l’expresident, “hem de valorar que els polítics treballin “sense enganyar, sense promeses falses”, ha conclòs, per al·ludir a la situació política actual.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha presidit aquest dilluns al Saló de Cent l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat a títol pòstum a Barrera. A l’acte hi eren presents familiars de Barrera, el tinent d’alcalde de Cultura, Creativitat, Coneixement i Innovació, Jaume Ciurana; i l'expresident Jordi Pujol que ha estat l’encarregat de fer la glosa del guardonat.

L’alcalde ha recordat que el Plenari del Consell Municipal, celebrat el dia 25 de juliol de 2012, va acordar atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat a títol pòstum a Heribert Barrera pel seu testimoni cívic, polític i patriòtic.

“Em sento orgullós de presidir aquest merescut reconeixement, a un barceloní que ho va donar tot per la seva ciutat i pel seu país”, ha afirmat Trias afegint que “Heribert Barrera va ser un exemple i tot un referent de compromís amb el país”.

“Barrera”, ha afirmat Trias, “sempre va posar al servei dels ciutadans de Catalunya la seva trajectòria política” i ha destacat la importància que en “moments molt transcendentals per al nostre país” recordar i tenir com a referent una persona que va posar els interessos de Catalunya per davant de tot.

Així ha afirmat que “m’hagués agradat molt que Heribert Barrera hagués pogut viure enguany la celebració de la nostra Diada Nacional”, una Diada que Trias ha dit “va ser un clam a favor de les llibertats nacionals de Catalunya. Estic segur que Heribert Barrera viuria amb il·lusió el camí, la nova etapa que estem iniciant a Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Caligula, Vic, 30/10/2012 - 11:38

Vaya referente que se han buscado los catalanistas. Animo que vais bien...

#2 Bianor, La Patria de Prim, 30/10/2012 - 07:34

Pues que sepan que homenajean a un racista.Convencido.....Bueno ya lo saben.Ellos lo son también.

#1 Kropotkin, Vic, 29/10/2012 - 21:33

Que dediquen algo tambien a Sabino Arana. Son muy parecidos y quedarán bien juntos... Jua, jua, jua,...