Societat · 1 de Març de 2017. 17:10h.

Barricades a Ferrocarrils

Uns 200 estudiants aconsegueixen paralitzar la UAB

Barricades a Ferrocarrils

Els joves han fet barricades dins les facultats (Foto: Twitter SEPC UAB)

Uns 200 estudiants han paralitzat aquest dimecres la Universitat Autònoma de Barcelona en en el marc de la vaga convocada per reclamar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries. Un grup de joves s’ha situat al mig de les vies dels Ferrocarrils i ha aconseguit interrompre el servei. L’acció ha requerit la intervenció dels antiavalots dels Mossos. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha assegurat que la vaga ha tingut un 100% de seguiment en facultats com la de Polítiques, Comunicació, Dret, Lletres o Educació.

Els joves també han fet barricades amb contenidors a les carreteres, així com dins de les facultats amb taules, cadires i papereres.  Els estudiants han lamentat la intervenció dels Mossos d’Esquadra i han afirmat que "no hi ha hagut cap tipus de voluntat de negociació per part dels cossos policials, que han passat per l'eix central fins arribar a l'estació dels FGC”.  

 

"És imperdonable la presència dels cossos policials a la Universitat. És imperdonable la complicitat amb la que està actuant l'Equip de Rectorat de la UAB. És imperdonable la repressió constant que rep el moviment estudiantil”, ha dit el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, que ha reblat en un comunicat que “hem perdut la por i ja hem passat a l'ofensiva, no tenim aturador".

El sindicat exigeix la rebaixa del 30% de les taxes universitàries. Diuen que així es va aprovar al Parlament de Catalunya i que, de manera reiterada, el Govern i la Secretaria d’Universitats i Recerca s’han negat a aplicar.

 

Els estudiants han fet barricades a les entrades (Foto: Twitter SEPC UAB)

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 aurora, Barcelona, 01/03/2017 - 23:17

Igual que uns tenen dret a fer vaga que ens deixin fer classes, no com avui que no hem pogut

#1 Usuari, Terrassa, 01/03/2017 - 20:58

Que diu las generalitats?
La culpa ....madrit, la merkel y trump.