Publicitat
Societat · 29 de Febrer de 2012. 09:22h.

Barricades a l'Autònoma

Els universitaris tallen l'AP-7, la B-30 a Bellaterra i la Diagonal hores abans de la manifestació

Estudiants, professors i personal de les universitats públiques representats a la Plataforma Universitària en Defensa de la Universitat Pública (Pudup) fan vaga contra les retallades del Govern en aquest àmbit.

A primera hora del matí, els estudiants han tallat l'AP-7 i la B-30 a l'altura de Bellaterra. El tall ha durat només uns minuts, però ha provocat retencions d'uns cinc quilòmetres en tots dos sentits de la marxa. A més, al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han muntat barricades i hi han tallat els accessos per evitar que s'hi faci classe. També han tallat el trànsit a la Diagonal.

D'altra banda, un grup de 40 estudiants han interromput a les 07:40 hores el servei de trens de les línies S-5 i S-55 dels Ferrocarrils de la Generalitat, que són les que connecten la UAB amb Barcelona i les poblacions del Vallès, cosa que ha obligat a tallar el servei entre les estacions de Sant Quirze del Vallès i Bellaterra.

Posteriorment, els estudiants han indicat que es retiraven amb la condició que els trens no paressin a l'estació de la UAB, fet al qual ha accedit la companyia, per no deixar sense serveis a les milers de persones que utilitzen cada dia aquestes línies.

La mobilització universitària convocada per aquest 29-F -a Barcelona se celebrarà una manifestació a les 12:30 a la plaça de la Universitat- s'ha avançat unes hores i aquesta nit ja hi ha hagut tancades en algunes universitats públiques.

És el cas de la Facultat de Geografia i Història del campus del Raval de la Universitat de Barcelona (UB), on unes 200 persones hi han celebrat una assemblea. També un centenar d'estudiants de la Pompeu Fabra han fet el mateix.

Els estudiants munten barricades a la UAB (Foto: TV3)
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Potaroig, Tàrrega, 01/03/2012 - 14:54

Els Bombers es manifesten...... tallen l'AP7, els metges de Bellvitge es manifesten..... tallen el cinturó litoral....... ja n'estem farts que pasa que no tenim dret els que circulem a treballar o que ?
Per que no van a tocar els pebrots al Parlament ?
La resposta es per que no tenen pebrots.

#5 Ramon, Barcelona, 29/02/2012 - 12:02

Això no es pot tolerar, homen, què pensaran de nosaltres els grans executius del World Mobile Congress de la merda dels telefonillos?... Felip, fuig, com de costum, però abans envia'ls els mossos, i les mosses, (sense armilla, eh, que no hi ha pressupost, vull dir llevat de pel World Congress).

#4 riv, BCN, 29/02/2012 - 10:30

Barricades = estudiants pacífics?

#3 Euler, Bellaterra, 29/02/2012 - 10:30

Amb aquests no hi ha llibertat: els trens no poden parar, i si poguessin i baixessis et trobaries la seva barricada blocant l'accés al Campus ("piquet informatiu"? au, va, a enganyar a la iaia). Aprenents de dictadura del proletariat i de purgues de dissidents.

#2 Victor, Barcelona, 29/02/2012 - 10:17

En comptes de tant manifestar-se el que podrien fer es pencar una mica i dutxar-se que no fa mal. Aquesta joventut no ajuda en res, aquesta joventut no està compromesa i si aquesta joventut ha de fer la revolució, ja podem estar ben tranquils.

S'ha de produir, empendre i tenir ilusió!