Societat · 10 de Desembre de 2012. 16:40h.

Barroso assegura que Escòcia quedarà fora de la UE en cas d'independència

"Un país independent és un estat nou i ha de negociar l'admissió", ha comentat

Barroso assegura que Escòcia quedarà fora de la UE en cas d'independència

Barroso, en una imatge d'arxiu amb Mas

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha alertat que Escòcia, en cas d'independència, quedaria fora de la UE. Barroso, que avui ha rebut el Premi Nobel de la Pau en nom de la Unió Europea, ha comentat que qualsevol nou país haurà de demanar l'ingrés si vol constar al parlament europeu.

Preguntat sobre el futur d'Escòcia en cas d'independència per un mitjà britànic, Barroso ha respost que "des del punt de vista jurídic, és sens dubte un nou estat. Si un país esdevé independent, és un estat nou i ha de negociar amb la UE".

"La nostra doctrina és clara des del 2004: si una part d'un país vol esdevenir un estat independent, com a estat independent ha d'adreçar-se als membres europeus d'acord amb les regles", ha afegit deixat clar que Escòcia o qualsevol altre nou país, que podria també ser Catalunya en cas d'independència, s'haurà de posar a la cua per seguir a la UE.

D'altra banda, el president del Comitè del Premi Nobel, Thorbjorn Jagland, ha manifestat que "el marc polític europeu és més important que mai en la crisi financera que està afectant a tanta gent innocent". "El nacionalisme i el populisme serà el preu que pagui Europa si és la gent del carrer la que paga la factura d'una crisi originada per altres", ha comentat.

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#43 BEJOTA, BCN, 11/12/2012 - 16:15

TRET DE'LS BABAUS ,LA RESTA PRENEM NOTA.

#42 Cada vez, más claro, 11/12/2012 - 13:28

Es evidente que los independentistas, a pesar de las numerosas declaraciones de la UE al respecto, van a seguir mintiendo al pueblo de Cataluña. La mentira, el odio y los prejuicios, son los únicos argumentos de los independentistas.

#41 33, Catalunya, 11/12/2012 - 12:03

Escòcia, Catalunya i Flandes entenc que són de la UE per dret propi. Ja eren a la UE abans que els altres que han estat venint. Amés quan la guerra dels Balcans, es van cagar a les calces i va ser els USA i va posar les vides. Llavors volen que els Balcans siguin a la UE. Que s´ho faci mirar

#40 Jordi, Barcelona, 11/12/2012 - 11:57

Algú pensa que es voldrà Barcelona (per ser reduccionista) fora la UE? L'statu quo del "y lo mismo te digo una cosa que luego te digo la otra"

#39 LLUC, 11 SETEMBRE, 11/12/2012 - 10:55

De vegades es bo començar de zero ... Pitjor que dins Espanya no estarem, això segur.