El Govern de les Illes Balears ha aprovat el decret que liquida de facto la immersió lingüística a les aules a partir del proper curs. L'executiu de José Ramón Bauzá ha donat llum verda al decret de Tractament Integral de Llengües (TIL).
Això significa que a partir del setembre hi haurà un equilibri en l'ensenyament en català i castellà, a banda d'introduir l'anglès també com a llengua vehicular. D'aquesta manera es liquida el decret aprovat al 1997.
Segons aquesta nova llei, aprovada gràcies a la majoria absoluta del PP, a les classes on no s'ensenyi expressament una llengua, aquesta es podrà fer en català, castellà o anglès. La llengua no oficial es començarà a impartir al segon cicle, a partir dels 3 anys.
A primària, els estudiants rebran l'ensenyament en les dues llengües oficials i en anglès -encara que també podria ser en un altre idioma-. Com a mínim, els mestres hauran de donar les classes en cada una de les llengües oficials una de les àrees que tinguin per objecte d'aprenentatge les matemàtiques o el coneixement del medi natural.
La resta d'hores lectives es repartiran equitativament entre el català, castellà i l'anglès. Els alumnes hauran de rebre un mínim de quatre hores en anglès al primer i segon cicle de primària, mentre que al tercer cicle serà de cinc hores.
A l'ESO, als tres primers cursos, s'haurà de donar en cada una de les tres llengües, com a mínim, les matemàtiques, les ciències de la naturalesa i les ciències socials. A quart, igual, però afegint-hi la resta de matèries obligatòries.