Publicitat
Societat · 19 d'Abril de 2013. 18:08h.

Bauzá elimina la immersió per decret

El Govern balear aprova la llei sobre trilingüisme a les escoles

Bauzá elimina la immersió per decret

Bauzá, amb membres del Círculo Balear, en una foto d'arxiu

El Govern de les Illes Balears ha aprovat el decret que liquida de facto la immersió lingüística a les aules a partir del proper curs. L'executiu de José Ramón Bauzá ha donat llum verda al decret de Tractament Integral de Llengües (TIL).

Això significa que a partir del setembre hi haurà un equilibri en l'ensenyament en català i castellà, a banda d'introduir l'anglès també com a llengua vehicular. D'aquesta manera es liquida el decret aprovat al 1997.

Segons aquesta nova llei, aprovada gràcies a la majoria absoluta del PP, a les classes on no s'ensenyi expressament una llengua, aquesta es podrà fer en català, castellà o anglès. La llengua no oficial es començarà a impartir al segon cicle, a partir dels 3 anys.

A primària, els estudiants rebran l'ensenyament en les dues llengües oficials i en anglès -encara que també podria ser en un altre idioma-. Com a mínim, els mestres hauran de donar les classes en cada una de les llengües oficials una de les àrees que tinguin per objecte d'aprenentatge les matemàtiques o el coneixement del medi natural.

La resta d'hores lectives es repartiran equitativament entre el català, castellà i l'anglès. Els alumnes hauran de rebre un mínim de quatre hores en anglès al primer i segon cicle de primària, mentre que al tercer cicle serà de cinc hores.

A l'ESO, als tres primers cursos, s'haurà de donar en cada una de les tres llengües, com a mínim, les matemàtiques, les ciències de la naturalesa i les ciències socials. A quart, igual, però afegint-hi la resta de matèries obligatòries.

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#30 Barcelonino querría ser Mallorquino, Barcelona, 22/04/2013 - 14:29

Gran día para la libertad. Hoy me salto la dieta con un copazo.

#29 BEJOTA, bcn, 21/04/2013 - 18:19

I A CATALUNYA ,PER A COMPETIR PER AQUEST ORDRE:ENGLISH ,CASTELLÁ I CATALÁ.LO D'ANEXIONAR-SE ALTRES TERRITORIS ,JA NO COLA.

#29.1 JORDI-TGN, TGN, 22/04/2013 - 09:43

Bejota et repeteixes sempre canvia sisplau!!!!!! ningu es vol annexionar res ja tenim prou problemes a casa

#28 Jordi, Girona, 21/04/2013 - 17:30

Tothom té el que es mereix. Els mallorquina l'han votat amb majoria ABSOLUTA. No ase falta desir nada mas

#27 stop apartheid castellano, comunidad autonoma de cataluña, 20/04/2013 - 17:28

por fin alguien cumple lo que promete , por fin se acaba el fatxerio catalanista y el adoctrinamiento en las escuelas de las baleares , por fin gente con dos cojones que no les rie las gracia el barretinismo opresor , gracias un paso hacia la libertat en las baleares

#25 catalonia.the big madrassa, barna, 20/04/2013 - 11:37

Lo que se impone por decreto,se puede des-imponer por decreto
Asi de facil