Publicitat
Societat · 19 de Març de 2012. 17:52h.

"Bauzà té per objectiu principal exterminar la nostra llengua"

El mestre jubilat en vaga de fam pel català diu que regidors del PP "m'han fet arribar el seu suport"

"Bauzà té per objectiu principal exterminar la nostra llengua"

Bonet, en una foto d'arxiu

El mestre jubilat en vaga de fam a Mallorca, Jaume Bonet, ha assegurat que el president del Govern insular, José Ramón Bauzà, "té per objectiu exterminar la nostra llengua". "Vam dir en el seu dia que no volíem morir, però que jugaríem fort. Ja ho veurem", ha reblat sobre la seva postura.

"Quan ens llevin l'obligació legal de parlar català a l'administració estarem a l'estora. Qualsevol funcionari ens podrà dir 'no te entiendo' i això ja serà el darrer", ha assenyalat en una entrevista a RAC1.

Bonet, que porta gairebé tres setmanes en vaga de fam, ha indicat que "no he rebut cap comunicació del Govern balear. Hi ha diputats que públicament han reaccionat de manera desagradable. Però també regidors del PP que, indirectament, m'han fet arribar el seu suport".

L'activista ha remarcat que "diumenge que ve farem una reunió per decidir quina estratègia seguim. Perquè aquesta l'han desbaratada. Aquesta vaga de fam continua i continuarà bastant".

En aquest sentit, ha remarcat que "no volem fer-los xantatge perquè canviïn d'opinió, però volem arribar al 25% de la gent del PP que no està d'acord amb la llei i que hi pot pressionar".

Segons Bonet, "a Mallorca l'ús social del català és igual que a Barcelona. Pel carrer domina el castellà i a casa hi ha un coneixement semblant. Als pobles hi ha un ús més arrelat. Però legalment es dóna una situació de colonització. Una llengua que no és la pròpia té un estatus d'obligatorietat superior a la del propi territori".

Per aquest mestre jubilat en vaga de fam pel català l'"atac contra les llengües minoritzades i minoritàries arreu del món forma part del mateix sistema de concentració de poder econòmic, energètic i financer que ha provocat intencionadament la crisi econòmica. Volen extingir la diversitat. On hi ha una resistència més petita hi ha una oposició més forta".

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#19 Joanjo, bcn, 20/03/2012 - 17:10

Mentre distreuen els mallorquins de bona fe amb els atacs al català, intenten que surti el menys possible la mala gestió del PP i la corrupció que com a màxim exponent té el màxim mandatari del PP sr. Matas. Ara, als mallorquins els han votat per aclamació, Déu n'hi dó

#18 Identidad, España, 20/03/2012 - 12:17

Obsesionados con la identidad cultural, olvidasteis vuestra identidad racial. El daño ya está hecho y es irreversible. Los "nous catalans" son de origen marroquí, ecuatoriano y senegales. Cataluña será una región extraeuropea en menos de 3 generaciones.

#18.1 Font Cuitora, La Llacuna, 20/03/2012 - 12:32

Si t'ho mires amb ulls racistes, això seria tal com dius. Però tu, ignorant, no saps que Catalunya ha rebut nombroses immigracions al llarg dels segles i totes s'han integrat i col.laborat a fer-la gran i civilitzada. No, Catalunya no s'ho mira amb ulls racistes i per això té un gran futur.

#18.2 jajajjaaaaaa, Barcelona, 20/03/2012 - 14:29

no clar a catalunya no hi ha racistes : PXC, "Fora xarnegos", la majoria d´indepes, mitja CIu........segueixo ?

#18.3 luis, barcelona, 20/03/2012 - 15:51

dius:
Si t'ho mires amb ulls racistes, això seria tal com dius. Però tu, ignorant, no saps que Catalunya ha rebut nombroses immigracions al llarg dels segles i totes s'han integrat i col.laborat a fer-la gran i civilitzada.
LA proxima CATALUÑA MORA
hasta ahi no habiamos llegado
pero YA ESTAMOS

#17 Francesc, Badalona, 20/03/2012 - 12:16

Tot el meu suport a en Jaume Bonet. Pit i collons

#16 Identidad, España, 20/03/2012 - 12:15

La seña de identidad más importante que tiene un pueblo es su identidad racial.Y esa identidad ya ha sido exterminada en Cataluña a base de inmigración.El 40% de los niños que están naciendo en los hospitales catalanes son niños no-blancos hijos de inmigrantes de genes extraeuropeos

#16.1 Alwix, Barcelona, 20/03/2012 - 15:18

Alcover vol dir ramadà en àrab, i rambla riera, també en àrab. I si parlem d'Andalucia o Calència només cal veure la cara de la gent per veure-hi l'herència àrab. I què?

#15 LOLA, BARCELONA, 20/03/2012 - 11:53

Aquest home és un heroi.

#15.1 luis, barcelona, 20/03/2012 - 15:52

¿Y de coeficiente mental, como anda?