Publicitat
Societat · 28 de Juny de 2014. 10:30h.

Bellvitge manté les retallades malgrat les protestes

Redueix el conflicte amb usuaris i treballadors a un problema "estrictament laboral i salarial" dels sindicats

Bellvitge manté les retallades malgrat les protestes

Alfredo García

El motí continua a la planta 12 de l'hospital de Bellvitge. El dijous es va complir una setmana des que pacients, treballadors i sindicats del centre prenguessin la unitat d'infecciosos del pis 12 per a evitar el tancament de 200 llits, previstes en el pla d'hospitalització d'estiu. 

La direcció de l'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), que no té pla B, ha afirmat que "se seguirà endavant amb el pla previst" i ha reduït el conflicte amb usuaris i treballadors a un problema "estrictament laboral i salarial" dels sindicats. 

En declaracions als mitjans de comunicació, el director gerent de l'hospital, Alfredo García, ha assegurat que "la situació de l'activitat assistencial és d'absoluta normalitat", en resposta als sindicats que han denunciat que hi ha pacients en urgències que s'han de esperar diversos dies per aconseguir un llit i ingressar en planta. 

"Lamentem les distorsions que s'hagin pogut produir amb els pacients perquè alguns col · lectius han superat una línia vermella implicant els pacients en un conflicte d'origen estrictament laboral i salarial", ha assegurat Alfredo García. 

Segons el director gerent, el pla d'estiu és similar al que es va realitzar l'any passat i implicarà el tancament progressiu de llits amb un pic màxim de 150 llits al mes d'agost, coincidint amb l'època de menys demanda assistencial i de les vacances dels professionals. 

Els sindicats Catac-CTS, Satse, CCOO, UGT, CGT i Metges de Catalunya xifren el tancament estiuenc de llits a 200, i han criticat que l'hospital està "al límit" pel que seguiran mobilitzant al costat dels pacients del centre per impedir el tancament de llits.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#10 L' INDEPENDENTISME FARA BO AL FRANQUISME, TEMPS AL TEMPS... , 29/06/2014 - 15:05

QUEDA DIT...

#9 Protágoras, bcn, 29/06/2014 - 13:22

Para Teven3 siempre hay dinero. Lo primero es el adoctrinamiento, después la sanidad.

#8 Pijoaparte, El Carmel, 29/06/2014 - 12:50

El dinero público y por tanto de todos lo usan para financiar su proyecto totalitario de odio y división a costa de la sanidad y servicios sociales EL NACIONALISMO NOS ROBA, miente, tergiversa y manipula. El nacionalismo es conflicto allá donde arraiga.

#7 Kropotkin, Vic, 29/06/2014 - 10:12

Viva la Sanidad estelada. Jua, jua, jua,... Atrevete y muere por la Patria... Jua, jua, jua,... Si eres patriota no te importara sacrificare.... Jua, jua, jua,...

#6 Jordi, Manresa, 28/06/2014 - 23:52

Tenen uns collons tan grans que els arrosseguen per terra.
prou retallades en sanitat!