Publicitat
Societat · 3 de Febrer de 2010. 20:36h.

Benach fa 'campana' del funeral

El president no va a les exèquies, però presenta una novel·la a la tarda

Benach fa 'campana' del funeral

Benach, a l'acte literari, i algunes personalitats assistents al funeral

El president del Parlament, Ernest Benach, no ha assistit al funeral del veí de Mollet John Felipe Romero -de nacionalitat colombiana i de de 21 anys- mort a l'Afganistan mentre feia de soldat a l'Exèrcit espanyol, que s'ha celebrat a la caserna del Bruc.

Benach, en canvi sí ha assistit, a dos quarts de vuit del vespre, a la presentació del llibre Olor de violetes, de Josep Campmajó, guanyador del Premi de Novel·la Curta Just Manuel Casero, a la llibreria Proa de Barcelona.

Les exèquies han tingut lloc a la caserna del Bruc sota la presidència del Príncep d'Astúries i de Girona, Felip de Borbó; el president de la Generalitat, José Montilla;  la ministra de Defensa, Carme Chacón; la vicepresidenta econòmica del Govern espanyol, Elena Salgado; el president del PP, Mariano Rajoy; l'alcalde de Mollet -on residia la victima- Josep Monràs, i l'ambaixador de Colòmbia a Espanya, Carlos Rodado.

Benach ha enviat al vicepresident primer de la cambra, Higini Clotas. El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero tampoc ha assistit per primer cop a un funeral per un mort a Afganistan. Amb l'absència de Benach, cap dirigent d'Esquerra ha assistit a la cerimònia funebre.

Fonts oficials de la cambra han excusat la presència de Benach perquè "el president tenia compromisos d’agenda adquirits des de fa temps que no podia eludir i per aquest motiu ha delegat amb el vicepresident primer, el qual ha anat en nom del president i representant al Parlament com a institució", però l'Agenda Oficial només indicava l'acte literari del vespre.

Les mateixes fonts han insistit posteriorment que "el president te compromisos i trobades que no són publiques, però que formen part de l’activitat presidencial".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 Joan del Bages, Manresa, 05/02/2010 - 10:07

Per anar cada dos per tres de gorra a la llotja del Nou Camp sí que trobes temps, oi Benach ? Tenim la classe política de nivell intelectual i moral més baix de la nostra història.

#32 jm, martorell, 04/02/2010 - 16:49

Hi ha anat el president del Congrés espanyol?

#31 Esther, Barcelona, 04/02/2010 - 12:15

Malauradament, el Benach està més preocupat d anar a les llistes electorals ara que ERC es veu a l oposició i davant una nova crisi. Té la mateixa manca de sentit institucional que el Carod de sentit de govern. I la gent ja està tipa de vividors.

#30 llamantol, reus, 04/02/2010 - 11:43

BENACH, dorm tranquil, per aquesta gentussa que el critiquen, no saben que ni vostè ni el seu partit mai haguessin enviat tropes allà. Per tant que menys que haguessin assistit als funerals qui creuen en aquestes barbaritats.

#29 Moragues, LG, 04/02/2010 - 11:33

Encara serà que el senyor Benach té una mica de decència i no s?ha arrossegat a aquest cau de merda del Bruch a una cerimònia espanyolista i repugnant amb llimacs com l?Hereu, Montilla o la Cachón.