Societat · 22 de Juliol de 2014. 11:58h.

Bernat Dedéu qüestiona “el sobiranisme parasitari”

El filòsof veu “preocupant” que Nebrera, Ernest Maragall o Romeva s’incorporin a l’independentisme

Bernat Dedéu qüestiona “el sobiranisme parasitari”

Bernat Dedéu

El filòsof Bernat Dedéu, en un article al seu bloc, afirma que “l'independentisme necessita moltes més baixes que no pas altes” i qüestiona algunes incorporacions al sobiranisme com ara “Romeva, Comín, Maragall… i darrerament el nostre cigne liberalconservador, Montserrat Nebrera”.

“Els conversos com Nebrera són útils perquè desemmascaren allò que ens va ensenyar fa temps Aristòtil: que les passions són la causa que ens fa canviar d’un sistema moral a un altre. Paral·lelament, desemmascarar la política d’egolatries del PP fitxant-ne una antiga portaveu ens regala un toc d’ironia que no sé ni si els mateixos convergents poden arribar a entendre, limitats ells”, escriu.

Dedéu admet que “visc com a preocupant intuir com el sobiranisme es torna una religió que s’alimenta d’antics ateus. De fet, i perdoneu la dèria perepunyeta, crec que l’independentisme necessita moltes més baixes que no pas altes”.

“El comiat absolutament patètic d’en Duran i Lleida o la retirada d’Oriol Pujol, per exemple, són notícies fantàstiques per al procés: primer, per la derrota absoluta d’un polític que només menjava del virregnat, i –al seu torn– per haver segellat la segona mort del pujolisme i el seu entramat d’influència econòmica”, afegeix.

“Aquestes dues baixes són molt més importants que qualsevol incorporació d’un nou sant, perquè certifiquen que el problema de la religió no era captar nous adeptes, sinó controlar els pedòfils de la parròquia (permeteu-me la metàfora de sorra i platja)”, indica.

“Però que ningú no s’esveri. Pel país farem tots els esforços del món: una vegada sufragades les pensions del professor Terricabras i del tete Maragall, seguirem rascant-nos la butxaca perquè la Montse pugui adquirir un nou pack de maquillatge i algun volum de l’obra de Sant Tomàs. Pel sobiranisme parasitari, farem qualsevol cosa”, conclou.

70 Comentaris

Publicitat
#51 Marcel, Catalunya, 23/07/2014 - 21:49

Per què li diuen filòsof? Tenir una licenciatura en filosofia no el converteix en filòsof

#50 barretinaire, bcn, 23/07/2014 - 14:18

Un dels motors dels canvis, no el principal, evidentment, són els que canvien de camisa, els "chaqueteros". No sé quin problema hi ha amb ells.

#49 fideli, rdnes, 23/07/2014 - 10:40

Bernat, si la teva aspiració a la vida no és passar de ser un simple súbdit sotmès, i no t'interessa gens ser un ciutadà sobirà, queda't a España.... també tens el teu dret de ser g.....s...com el Boadella....

#47 Buf, BCN, 22/07/2014 - 21:42

Sempre ha d'haver-hi algun tanoca català, passa a les millors families.

#46 gavarres, girona, 22/07/2014 - 20:55

reparteix carnets?