Publicitat
Societat · 5 de Setembre de 2013. 12:37h.

Bisbes s'oposen a repicar campanes a les 17.14

L'ANC havia anunciat que seria la senyal d'inici de la Via Catalana

Bisbes s'oposen a repicar campanes a les 17.14

El bisbe de Solsona, a la dreta

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, es mostra partidari de la consulta d'autodeterminació, posició que deixa clara en la carta que publicarà diumenge al full parroquial i a la qual a tingut accés Catalunya Informació. Ara, Novell considera que només s'assoliran solucions justes i estables si s'arriba a un acord entre els governs de l'Estat i de la Generalitat que faci possible aquest referèndum.

No obstant, ha recomanat als rectors de la seva diòcesi que no permetin l'11 de setembre el repic de campanes a les 17.14 hores, després que l'Assemblea Nacional Catalana va anunciar que la Via Catalana arrencarà a aquesta hora amb un repic de campanes de les esglésies de Catalunya per les quals discorre la cadena humana, just després que el campanar de la Seu Vella de Lleida doni el senyal d'inici.

A través de la carta, el bisbe considera que és ben legítim que els catòlics siguin partidaris d'aquestes iniciatives, però que no han de pretendre involucrar oficialment l'Església en la seva opció política. Els Bisbats de Lleida i d'Urgell, per la seva banda, no han fet cap pronunciament sobre la qüestió.

Qui també s'hi ha pronunciat, ha estat l'Arquebisbat de Tarragona, que no acaba de veure gaire adient que toquin les campanes la tarda de l'11 de setembre. Tot i que no s'emetrà cap nota oficial, des de l'arquebisbat s'ha acordat deixar clar de forma verbal als qui demanen un posicionament oficial que "no es veu gaire adequat" el repic de campanes perquè creuen que no és un acte ni tradicional ni eclesiàstic.

Malgrat tot, deixen la decisió final en mans dels rectors i dels consells parroquials dels municipis on els feligresos ho hagin demanat. En canvi al bisbat de Tortosa són molt més clars i han avançat a Catalunya Ràdio que demanaran a les parròquies que no autoritzin el repic de campanes en motiu de la Via Catalana. Diuen que no es poden fer servir per defensar cap posicionament "polític".

Des de l'Assemblea Nacional Catalana, han explicat que cada seu de l'ANC a cada població catalana ha negociat directament amb les parròquies perquè repiquin les campanes de tot el país i que malgrat tot esperen que sigui un èxit.

Publicitat
Publicitat

83 Comentaris

Publicitat
#55 Rosamaria Cendrós, Barcelona, 07/09/2013 - 23:54

En nom de Déu, ajudeu Catalunya encara que sigui una vegada! Feu repicar totes les campanes de Catalunya és per la Llibertat! . No és política, és per la Llibertat de la nostra terra. Quan us convé us fiqueu en la política i el clero ha d'estar al costat del poble! Lluitem per ser LLIURES!

#54 JordiMB, Barcelona, 07/09/2013 - 11:18

Doncs siels bisbes s'hi neguen anirem a repicar les campanes des dels altaveus de les mesquites.

#53 Alba, Barcelona, 06/09/2013 - 19:48

I els Avangelistes, els Testimonis de Gehova i els Musulmans? Etc. Aquest no tenen de tocar campanes o altra cosa? També anian a CATALUNYA! Molt ull amb els herrors senyors de l'Independencia! acabareu fent aborrir als independistes.

#52 nicolau, barcelona, 06/09/2013 - 15:52

caldrà fer com a la revolució francesa, l'esglesia s'ocupi del mon metafisic i en el ambit sociopolitic es deixin de tenir interessos crematistics...han d'esdevenir un poder periclitat...cal refundar l'estat i per fer-ho cal ser
independents de la casta xucladora...

#51 Miquel, Badalona, 06/09/2013 - 00:06

Per sort l'esglesia no son només els bisbes Coperos.