Publicitat
Societat · 10 d'Agost de 2011. 16:32h.

Bloqueig a França de productes catalans

Unió de Pagesos denuncia l'atac a sis camions

Unió de Pagesos ha denunciat el bloqueig de productes hortofructícoles procedents de Catalunya i de la resta de l'Estat a una autopista francesa. L'acció la van protagonitzar un grup de pagesos francesos al peatge de Gallargues, entre Montpeller i Nimes, on van llançar a la calçada "la càrrega de sis camions de fruites i verdures davant la inacció de les autoritats franceses i de la gendarmeria".

El sindicat ha assegurat que els pagesos francesos "estan actuant injustament boicotejant l’exportació catalana i espanyola cap a Europa ja que la crisi de preus que pateixen els productors francesos, com els d’aquí, té el seu origen en els abusos i preus baixos en origen imposats per l’oligopoli de la gran distribució sobre la cadena de comercialització".

En aquest sentit, Unió de Pagesos ha recordat que "el principal grup de la gran distribució a Catalunya és de capital francès i demana una normativa europea que eviti els abusos derivats de la posició de domini de la gran distribució".

Unió de Pagesos ha advertit que "el sector agroalimentari francès també exporta fruita cap a l’Estat espanyol, fonamentalment poma, i que les actuacions d’aquests productors francesos trenquen les regles del joc quan boicotegen l’exportació tot vulnerant la lliure circulació de mercaderies en l’àmbit de la Unió Europea".

D'altra banda, el sindicat agrari català ha exigit "l’actuació immediata del departament d’Agricultura i el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí per tal que les autoritat europees exigeixin al Govern francès responsabilitats i imposin sancions per la inacció davant el boicot a la lliure circulació de camions amb fruita i verdura de Catalunya i de la resta de l’Estat cap a Europa".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 RODRIGO, Cáceres, 19/08/2011 - 12:06

Los franceses van a lo suyo y aquí nos van a poner las pilas a catalnes ,extremeños etc

#6 iñigo, salou, 11/08/2011 - 09:36

Vaya titular ¡¡ Como distinguen que son catalanes, por la matricula no será, quizá a los que lleven CAT, los que los chofers llevan barretina, y si no son del barsa ? cuentan ?
Creo que debe delatarles el que los chofers de los camiones circulan mirandose el ombligo.

#5 Espartero, BCN, 11/08/2011 - 08:49

Esto con la independencia también se arreglaba.

#4 Tomppa, Sabadell, 11/08/2011 - 00:39

Tenen a raó a fer-lo, productes d'estat espanyol són meitat de preu i menys, cal pujar preus de productes espanyols abans a entrar a Europa ... es injust que la gent a Espanya fan feina per meitat o menys de sou i venen productes per preus tant baixos.

#3 Crispeta de l'Empordà, Figueres, 10/08/2011 - 21:33

Doncs el cap dels caps, en Artur Mas que es pugi a un camió amb els Mossos i tots d'excursió per França proteginbt els nostres productes i transports a veure qui s'atreveix a atacar-los. I amb ells la TV i la premsa, ´és clar..