Publicitat
Societat · 7 de Març de 2012. 15:54h.

Bloqueig pel català

El TSJC no decidirà fins demà si el castellà ha de ser vehicular a l'escola pública

Bloqueig pel català

Manifestació del PPC i Ciutadans el setembre de 2009 a favor del castellà

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'ha reunit aquest dimecres per deliberar sobre si la Generalitat està obligada a incloure el castellà com a llengua vehicular a l'escola pública. El cas arrenca de la denúncia que van interposar tres famílies que exigien que el castellà tingués més pes en l'educació dels seus fills.

Malgrat que s'esperava una sentència avui mateix, l'advocat de Convivencia Cívica Catalana, Ángel Escolano, ha confirmat que el TSJC no es tornarà a reunir fins demà a les 09:30 hores, i han convocat els advocats a les 11:00 per si ja hi ha sentència.

El ple de la sala contenciosa administrativa del TSJC decideix si les escoles públiques estan obligades a incloure el castellà com a llengua vehicular. Cal que 13 dels 24 magistrats que integren el ple avalin amb el seu vot la proposta de resolució per a que aquesta tiri endavant.

Aquesta mateixa sala, al setembre, va resoldre que la Generalitat tenia un termini de dos mesos perquè el castellà fos llengua vehicular a l'escola pública. Tot i això, el Govern, però, hi va interposar recurs i l'aplicació d'aquesta sentència es va suspendre.

Coincidint amb la votació, l'associació Escola en català ha convocat una concentració davant el tribunal per demostrar als magistrats el suport social que té la immersió lingüística.

Publicitat
Publicitat

106 Comentaris

Publicitat
#36 Judit, Lleida, 08/03/2012 - 08:49

No puc entendre com una persona emigra a un lloc i hi pot viure durant 40 anys i no aprendre´n la llengua. Coneixieu a algú que hagi estat visquent a Anglaterra, Alemanya, Italia i que no parli els seus idiomes? El dia que siguem independents aquí passarà igual. Mentrestant canya als colons!

#36.1 Joan, Bcn, 08/03/2012 - 13:31

La ultima frase te retrata, querida.
Si abrieras un poco la mente y tuvieras un poco de empatia quizas entenderias mas cosas

#35 xavier fabra , bcn españa , 07/03/2012 - 23:04

yo el dialecto del ocitano lo sacaba de las escuelas ,ademas foneticamente suena fatal , solo hace falta escucha canciones en este dialecto , solo dejaba castellano e ingles , todas la lenguas mueren el latin arameo y ahora el catalan o ocitano

#35.1 Danielet, Barcelona, 08/03/2012 - 09:38

YO. a los inadaptados como tú, les daría un boleto donde pudieran elegir como salir del país por inadaptación, intolerancia e incultura.

#34 Vicente, Barcelona, 07/03/2012 - 21:02

Si la immersió lingüística és la única manera que les autoritats educatives catalanes asseguren el ensenyament satisfactori d'una llengua en un territori on no sigui la única lengua (o la molt majoritària) jo vull immersió lingüística en anglés. Això o caviar les autoritats educatives

#33 Faithless, Barcelona, 07/03/2012 - 19:29

El problema Escolano és que amb el vostre odi vers la llengua catalana ens feu sentir el castellà com una llengua estrangera.
Si Espanya considerés s'estimés el català el defensaria tant o més que jo. Però no és així, el considera una nosa o una extravagància.

#33.1 Libre, Barcelona, 07/03/2012 - 19:55

El problema Faithless és que amb el vostre odi vers la llengua espanyola ens feu sentir el català com una llengua estrangera.
Si Catalunya considerés s'estimés el espanyol el defensaria tant o més que jo. Però no és així, el considera una nosa o una extravagància.

#32 María Jesús, Barcelona, 07/03/2012 - 19:13

Los fascistas que convocan manifestaciones ante los juzgados para presionar a los jueces muestran que no son demócratas. Su plan para Cataluña es el mismo que el de Chávez para Venezuela.

Viva la libertad!!!